måndag 31 mars 2014

Ett par helt vanliga skoldagar.....


Med strålande sol och bleke skulle det fiskas gädda både lördag och söndag, under lördagens fiske hade vi förstärkning i båten av Rasmus.
En hängiven ung fiske kille som skulle få prova på lite jerkfiske, som han gjorde det 6 st granna gäddor på sitt första riktiga jerkpass är inte att förakta :-)
Magistern har skaffat sig en ful ovana och locka de grannaste fiskarna till hugg, denna dam tyngde ner vågen till 7,6 kg.


Med en elev i båten så måste vi även hålla lite biologi lektion så denna morgon blev det lite extra studier runt djuren i vår skog :-)


Trots ny tomteluva gick det inte straffa Magistern i helgen, några hekto efter var denna goding och även efterföljande men med ett så roligt fiske som vi haft denna helg så spelar det ingen roll om man är tvåa :-)

'
 
Att det är jobbigt och gå i fiskeskola kan man tydligt se på denna bild, Rasmus tog en tupplur efter några tuffa fighter med stridbara gäddor.
Fantastiskt kul att få ha ungdom med i båten och se den härliga ivern när det väl rycker lite i andra änden av linan :-)
Söndagen tillbringade vi tillsammans med Mathias på en annan plats som inte fiskat på i vår, det skulle visa sig vara ett bra val det med.
Magistern landade dagens största även denna dag 7,2 kg och ribban var lagd !
Fler fina fiskar var upp och vägdes denna helg men den mest minnesvärda var trots allt Magisterns första tailfiskade gädda, ett mothugg som höll på att få mej i sjön och ett avgrundsvrål som hördes till finska viken fick Mathias och mej att skratta så tårarna rann ner för kinderna :-)
En fantastisk och minnesvärd helg på sjön som jag gärna upplever igen med goda vänner.
Nu är det bara att jobba på och planera nästa äventyr :-)
 
Tack Rasmus Mathias och Magistern för ett fantastiskt äventyr !
Mike The Pike
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Ja herregud, magistern han kan höja stämningen :)

    SvaraRadera
  2. En fiskehelg som jag packar ned i säcken som plockas fram när grannskapet färgas vitt av lappmögel - vem behöver antidepressivt i tablettform!? Snacka om att hänga ut själen på vädring.
    Otroligt, men sant, tänk att man skulle få inte bara en tailgädda utan två! Vilken tur att jag hann få totallektionen innan det pirrade till i spöet.

    1. Veva långsamt…
    2. Lägg gärna in vevstopp…
    3. Benen lätt isär, mjuk i knän och höfter, total fokus…
    4. Vid hugg: vrid överkroppen i motsatt riktning - och DRA TILL! Gärna följt av ett stridsrop, (tänk på alla stönande tennisspelare). För säkerhets skull - DRA TILL en gång till, (glöm inte tjutet).
    5. Le…
    6. Kolla gärna på alla sjöfåglar runt dig som av någon konstig anledning tar till flykten när vikens stilla tystnad blivit abrupt bruten.

    SvaraRadera