söndag 2 november 2014

Dagen efter i dubbel bemärkelse.....


Gårdagens fiske började med färd i nästan mörker för att få så mycket fisketid som möjligt då Matrosen bara kunde fiska halvdag för att sedan förbarma sig över kompisar som vill dricka lite och göra Örebro :-)
I ett lätt regn började vi i alla fall fiske med förhoppningar om att det skulle bli lite bra gäddfiske.
med båten fylld av beten av alla de slag så borde väl något passa för dagen !
Jodå, framåt frukosttaget så landade vi några rompor men ingen värd att fotografera, nu gick klockan fort så det blev att sätta iland Matrosen och sedan ge sig iväg och byta besättning.
Innan den nya besättningen var på plats så passade Staffan och jag på att tända en brasa och tillaga lite ägg och pyttipanna vilket värmde gott i det gråa vädret :-)



Med ny plats och en ny besättningsman i båten med ännu lite ny utrustning för att locka gäddorna med höjdes åter förväntningarna på lite roligt fiske.
Med Fredde vilt vevandes med diverse julgranspynt i änden på tafsen så skulle gäddorna väckas eller ?
Trots långsamt fiske med diverse gäddflugor så var gäddorna kräsna denna dag några rompor till lyckades vi locka till hugg medans en del följde våra beten  för att  sedan tvärt vända åter ner mot en lugn och trygg plats i grönskan längs botten.


Att man är envis hjälper inte alla gånger, trots att vi fiskade från mörk morgon till mörkret föll på kvällskvisten så lyckades vi inte lura en enda "lite bättre" gädda denna dag.


Söndagen har gått åt till att slicka såren, med en god nattsömn efter gårdagens blöta fiskedag var det dags att serva utrustningen lite, torka beteslådor, overall och tvätta båten som inte var allt för vacker efter de sista gäddfiske passen.
Så nu är man laddad för nästa äventyr, det gäller väl att passa på för i norr hotas det med sträng kyla så vem vet snart kanske den även besöker oss.
Så här kan helt vanlig helg se ut så nu  är det väl bäst att ge frun lite tid så man får ihop lite plus tid till nästa helg :-)
För visst ska vi väl fiska massor nästa helg ?

Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar