söndag 23 november 2014

Solsken i dubbel bemärkelse....


Med förhoppningar om lite roligt fiske på nytt vatten begav vi oss iväg i arla lördag morgon för att vara på plats då natten blev till dag.
Detta var vad vi möttes av en spegelblank sjö och inte en människa så långt ögat kan nå.



Med båten fylld till bredden med beten så kunde man väl önska sig lite roligt fiske denna höstdag, men icke det skulle visa sig bli ännu ett äventyr som man helst vill glömma.
Trots att vi provade allehanda beten nya som gamla, favoriter och icke favoriter så ville inte gäddorna glädja oss denna dag.
Magister och jag nollade ännu en gång medan Matrosen lyckades lura ett par rompor, men visst eftersom Magistern och jag alltid, alltid, alltid får fiska som tvåa och trea på var plats vi besöker så är väl det inget annat att vänta eller vad säger du Magistern ?
Nej det får bli slut på detta, vi köper en elmotor till och monterar i aktern och vips så ska Matrosen få känna på hur det är att alltid vara sist, och sist men inte minst så ska vi stjälpa i lite bromsolja i hans rulle så vi åtminstone hinner fram till viken innan han har fiskat av den !!


Söndag och nytt fiske, Hjälmaren skulle väl åtminstone kunna trösta oss nu när inte Matrosen kunde släppa kärleken som varit borta ett par dagar och därmed inte kunde fiska idag :-)
Visst skulle det bli en riktig solskens historia, gubbarna alldeles själva i en orörd vik skulle väl åtminstone räcka till för att bli av med dom där besvärliga nollorna.
Tidig morgon även denna dag, på plats och klara för att fiska så fort det ljusnade med nytt självförtroende efter en god natts sömn.
Morgonen började lika trögt som dagen innan men nu är det väl så att gubbarna är ganska tålmodiga då det gäller detta fiske så varför inte vänta ut gäddornas mat klocka !
När väl solen dök upp för första gången på en månad så skulle väl i alla fall någon gädda vakna till liv, jo visst och som dom gillade en solskensmört !
Magistern fullkomligt hivade rompor och firade med glädjetjut och samba dans i båten - Nollan var spräckt !!
Även jag fick fira även om gäddorna inte högg i samma takt, men tänka sig inte en endaste gädda högg på gummi denna dag, det enda som dög denna dag var gamla bortglömda Bustrar som hjälpt oss många gånger förr.

Nu är det bevisat - vi ska fiska som etta och två och Matrosen som trea hädan efter :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar