söndag 9 november 2014

En dag i skärgårdsmiljö.....

 
Med båten packad till bredden med beten begav vi oss mot andra jaktmarker igår morse med förhoppningar om att fisket skulle vara lite bättre än det varit vid de sista tillfällena.
Med en pillerfylld Magistern på grund av besvärlig öländsk förkylning och jag själv ryggjusterad så förlitade vi oss till fullo på vår ungdomliga Matros.
Det är lika bra han får vänja sig, för en sak som är säker vi gubbar kommer inte bli piggare med åren :-)


Med dåligt förmiddagsfiske kunde vi lika gärna ta ett strandhugg för att kontrollera att vi säkrat kock egenskaperna inför framtiden hos vår duktiga Matros.
Menyn för dagen blev en god gräddstuvad pyttipanna med tillhörande ägg och rödbetor tillagad av vår underbara Matros.
Betyget för dagens middag får bli väl godkänt och en stjärna i kanten för den kalla och goda ölen som serverades till maten :-)


Visst är det skönt att få ett strandhugg och njuta av en skön brasa och lite god mat som sen stärker en för en eftermiddags fiske.


Så till fisket då, ja inte var det mycket att skriva hem om !
Efter en förmiddags fiske så hade endast vår duktiga Matros lyckats lura en gädda till hugg medan Magistern och jag fiskade i vild förtvivlan utan att ens ha en följare efter våra beten.


Men stärkta av en god lunch så gjorde vi ett nytt försök på lite nya platser, visst det är bara att studera detta foto så ser man tydligt Magisterns och min glädje när jag åtminstone fick en gädda :-)
Lite senare provade vi en helt ny plats för oss som skulle visa sig vara dagens schackdrag !
Under ett par timmar var det full aktivitet i vattnet, Matrosen landade tre snabba gulingar och Magistern fick också spräcka nollan så nu var det äntligen frid i båten :-)
Med flera följare blev eftermiddagens fiske i alla fall lite roligare och så vet vi åtminstone  att dom finns där !
Snart kommer det nya tillfällen så inte ska vi väl lämna gäddorna ifred än på ett tag ?

Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Han hostar upp sig, Matrosen... Vi säger som Baloo, djungelbjörnen: "Jag ska lära dig allt jag kan!" Men ska vi lugna ned oss med lektioner en stund kanske? Det kan bli vi som får titta på honom snart.
    En intressant iakttagelse: hur många fick vi på jerkbait? Hur många hade vi fått på jerkbait om vi bara haft det i båten?

    Old Guys Rule!

    SvaraRadera