söndag 16 november 2014

En resa tillbaka i tiden.


Gårdagens äventyr blev som  en resa tillbaka i tiden, med Staffan som fiskekamrat styrde vi mot Gysinge ett fint litet brukssamhälle ett par timmars bilfärd hemifrån med kanske inte allt för stora förhoppningar om  ett bra fiske.
Efter som Staffan och Skägget har passerat denna plats åtskilliga gånger under arbetstid och inte haft tid att prova fisket så blev det denna dag det skulle provas.
Väl framme på plats blir man imponerad av hur mycket som bevarats från gamla tider, att sedan se Dalälven slingra sig genom samhället med förföriska vikar och höljor som bara väntar på att bli avfiskade gör inte saken sämre.

Dagen var verkligen grå, en grå himmel med regn tunga moln, och en höstgrå natur där till gör väl att Gysinge kanske inte får visa sig från sin  allra vackraste sida.
men  vad gör det när vi i alla fall bara är där för att fiska efter åtråvärda gäddor.


Som befarat med ett oprövat vatten skulle det visa sig att det inte bara var att hämta upp gäddorna ur denna fantastiska älv.
Staffan kände oro för alla mina gummibeten som var med på denna resa, och som jag hade tänkt skulle förföra någon  riktigt stor älvgädda till att smaka på.
Men se det skulle visa sig att dessa gäddor icke var fostrade till att äta gummi utan hellre sluka plastbitar i form av Buster Jerk.
Alltså blev det så att Staffan lurade upp några smågäddor medan jag fick fiska tomt med mina förföriska gummibeten.
För att vara första gången vi  besöker denna plats så får vi ändå känna oss nöjda för att färdas i  denna älv är ett äventyr i sig.


Att älven bjuder på äventyr kan kanske ses på detta foto, kraftigt strömmande vatten som ser ut som en kokande kittel att i detta lista ut vart det är sten  eller inte är ett äventyr i sig under färden.


Visst har denna trakt gamla anor, undrar just om Magisterns förfäder beträdde denna mark långt tillbaka i tiden och värmde Bullens pilsnerkorv till lunch under någon forsränning eller dylikt :-)


Vår lunch bestod i alla fall av kolbulle med lingonsylt vilket Staffan tillagade på ett förträffligt sätt :-)
Ska vi tillbaka till denna plats då ?
Absolut vill jag åka till denna plats fler gånger men då med lite bättre förberedelser vart man kan åka något så när säkert utan att behöva vara orolig för grundstötningar.
Och så får nog nästa besök bli när vatten nivån ligger mer normalt så varför inte lägga nästa besök här på senvåren då vårfloden lagt sig och  de förträffliga myggen intar denna vackra plats :-)

Tack Staffan för en trevlig dag på älven :-)
Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar