söndag 15 juli 2012

Det kan alltid vara värre...


Vädret rår man inte över, man får glädjas att det inte är driv is på sjön :-) så här såg ett tidigt gäddfiske väder ut vid Hällarna en vår :-)
Tog en rövare och åkte i natt då sjön skulle ligga lugn och stilla några timmar, har en längre tid funderat vad som händer under ytan på nätterna och samtidigt ville jag prova på lite prickfiske vilket det inte blivit så mycket av då vädret är som det är.
Väl framme vid sjön var jag snuvad på den spegel blanka sjön som i stället var fylld med vågor.
Men efter en nattfika i bilen och lite funderingar så lugnade sej sjön och det bar iväg ut med hopp om att man kanske kanske kunde överraskas av någon natt aktiv gös som var på krigsstigen.
Smygandes med elmotorn över, på sidan och utanför annars fångstgivande platser satt jag totalt försjunken i den film som spelades upp på ekolodet :-)
Ganska kul att man kan tapp tid och rum på något dylikt, stirrandes efter en jigg som hissas upp och ner i en djupskal som förhoppningsvis får möte på vägen :-)
Faktum så tog det inte allt för lång tid (tror jag) innan första skönheten bärgades om än liten så var det i alla fall fångst på prickfiske:-)
Jag lyckades med bedriften ett par gånger till för att sedan inse att vinden var tillbaka och tog sjön i ett stadigt grepp.
Nå väl, ibland får man nöja sej med det lilla, någonstans måste man börja även med detta äventyr, för fler gånger ska vi säkert nyttja denna teknik också.
Nu var inte dagen slut bara för att vinden tog sitt grepp över sjön, utan det fick bli platsbyte och lite jigg och dropshot fiske som fick förgylla denna dag innan det blev hemgång.
Senare delen av förmiddagen bjöd på ett hyfsat fiske, men det blev inte någon på hälsning från någon av de äldre skönheterna denna dag.
Ännu en dag till ända, nu önskar jag lite snällare väder ett tag för dessa dagar går inte obemärkt förbi.
Efter flera dagars guppande i båten så känns det som balans sinnet får sej en omgång också, för nog gungar det lite hemma i tv soffan också. Men vem vet kanske har man fiskat för lite så man är ovan och måste fiska mer :-)

Lite tv spels väder för omväxlings skull skulle sitta fint !
Mike The Pike

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar