söndag 11 november 2012

Farsdags fiske....


En helg utan fiske är vad som stod till buds denna helg, men ett par timmar i hamnbasängen blev det på förmiddagen.
Med en piglet som varit på besök i "Fiffiga Staffans verkstad" så var besöket i hamnbasängen ämnat för att se om gången som var bedrövlig då denna vobbler införskaffades hade blivit bättre.
Bedrövligt att en ny vobbler knappt är fiskbar utan att man gör egna justeringar.
Men men efter besöket på "Fiffiga Staffans verkstad" så hade en ny vobbler födits :-)
Med en långsamt sjunkande vobbler i stället för en flytande började ett par timmars fiske för att se om det möjligvis gick att locka någon farsdags gädda till hugg.
Banne mej så visade en skaplig strömgädda intresse för den långsamt fiskade vobblern, men steget till att sluka den var väl ungefär fem centimeter då den granna gäddan vände precis bakom den stillastående vobblern och visade sin fina teckning i det gråmulna vädret :-)
Trots ett frenetiskt nötande så blev det inget mer besök av någon av hamnbasängens härskare, men vad gör det en dag som idag då man fått en prototyp att locka hamnbasängens härskare med :-)
Staffan nu är det bara att sätta upp material i svarven och sätta fart i tomteverkstan för till våren ska de vara klara, blanka och fina kreationer som ska locka Hjälmarens gäddor till massor av hugg :-)
Tack för hjälpen, nu kommer säkert denna vobbler bli använd istället för att enbart fungera som lådvärmare :-)

Med en arsenal av ny producerade små Pigar kommer gäddorna få det besvärligt i vår :-)
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Ja du, Michael... Nu har du lärt dig massa tricks tillsammans med Västmanlands gädd-elit! Nästa fänge hoppas jag att du kan överföra det på en stackare som inte fiskat på väldigt länge. Ser fram emot den guidningen!!

    SvaraRadera