måndag 20 juli 2009

Vi hade i alla fall inte tur med vädret !

Äntligen fick Jarmo och jag lite tid för fiske tillsammans, kändes som det skulle bli lättfiskat eftersom jag haft lite flyt de sista gångerna jag varit ute.
Men ack vad jag bedrog mej, de platser som hållit gott om gös var inte alls heta denna dag !
Så som vanligt var det bara att börja leta efter någon hotspot som kunde tänkas hålla gös!
Vädrets makter spelade också oss ett spratt, med vridande vind,ökande vind och regn så var det inte en av de lättaste dagarna att fiska.
Men vi brukar var överens om att envisheten vinner, och det får man väl säga att den gjorde i dag också.
Med vindar från nordväst på 7-9 m/s så är det inte så lätt att manövrera båten till de heta platser som man vill fiska på.
Ankringen blir aningen chansartad när man försöker hamn på rätt plats, med lång ankarlina så slår båten på ett ganska stort område.
Och lyckas man ankra rätt så så kan man ge sej tusan på att att vinden lyckas lossa ankaret, så man plötsligt fiskar på ett helt nytt område :-(
Men trots dåligt väder och taskigt med mat så lyckades vi rädda hedern, det blev 29 st gösar så det får man vara nöjd med en dag som i går :-)
Med vatten och kaffe kommer man långt eller hur Magistern !

Tack för en annorlunda dag på sjön
Miche

1 kommentar:

  1. Det är väl för väl att fisket inte handlar om att "åka ut och hämta fisk"! Mer än halva nöjet handlar om odefinierbart sökande, funderande och provande.
    Även om man hittat ett litet antal jiggfavoriter, så testar man hela tiden nytt. Man tar hem jiggen olika - ibland ska den försiktigt släpas fram på botten, för att nästa gång studsas. Gult, grönt, rödvitt, brunt, orange..... i olika varianter och storlekar. Nya bottenknölar, tidigare osedda trots att man fiskat i området gång efter gång, dyker plötsligt upp på ekolodet och ger fisk.
    Kaffe, macka, snus och världsproblemslösning med en likasinnad fiskekamrat är också en stor del. Tänk vad lyckligt lottad man är som hittat en lika tokig fikekompis! Nu senast kom vi fram till att regn eller kuling inte spelar någon roll. Att undertecknad glömt den ack så viktiga mackan gör heller ingenting! Stick allena på ett stormigt Hjälmaren hittade vi fisk till slut i alla fall!!

    När ska vi fiska igen??: Magistern

    SvaraRadera