måndag 27 juli 2009

Vad ska få mej att ge upp fisket ?

Inte nog med att spön ger upp, senaste förvärvet av rulle stod inte heller pall så många fiskepass !
Frustrationen blev nu så stor att man bara vill lägga av....
När man väl sitter i hemmets lugna vrå och analyserar och börjar titta på prylarna, så kanske man får förstå att det förmodligen är så att vi får hålla oss med lite extra utrustning för att kunna fiska optimalt.
Felet på detta förvärv var att bygeln slutade fällas tillbaka, men det visade sej vara lätt åtgärdat
endast en mutter som lossat, vilket säkert också beror på att rullen används ganska hårt.
Så med facit i handen Magistern, så blir det att köpa mer grejer och större båt för att få plats med allt på våra fiskafängen.
Nu börjar humöret komma tillbaka, så det är väl bara vara social med familjen i dag, så man får ihop lite + poäng för ett nytt äventyr efter de 100 st gösarna eller Hjälmarskräcken !

En tanke från gårdagens matros
Miche



Gårdagens fiske skapade en del frustration, det värsta jag vet är när fiskeutrustningen inte fungerar som man tänkt sej !
Gårdagens fiske gick i ett tecken av djävulskap!
En keramik ring som släppte från sin ögla med innebörden att spö inte går att använda, för risken att kapa linan i spöringens vassa kanter blir allt för stor !
Förra resan drabbades Magistern av detta fenomen på toppöglan, och då visade det sej att själva öglan blir rakbladsvass så utrustningen blir obrukbar...... Trist !!!
Anledningen till detta bekymmer är väl antagligen att vi fiskar med så klena spön som möjligt för att få den optimala känslan, så de tuffa tagen som uppstår vid bottennapp och intensivt fiske utmattar utrustningen.
Medicinen på detta bekymmer blir en flaska superlim och ett extra spö på kommande fisketurer !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar