söndag 30 augusti 2009

Inget Söndagsfiske men nog så kul ändå !

Vaknade vid sextaget och tittade ut, fundera ska jag ge mej iväg själv ut på Hjälmaren ?
Efter ett ganska snabbt övervägande så kände jag att det skulle vara på gränsen till dumdristigt att åka ut på sjön själv med liknade vind styrkor som igår.
Så det blev i stället en skön sovmorgon, och en god frukost med familjen.
Efter samtal med Magistern så bestämde vi oss för att ta rätt på gårdagens alla prylar som fått legat på tork under natten, efter den ganska så blöta fisketuren vi hade.
Efter detta så kan man känna sej förtjänt av lite avkoppling på söndags eftermiddagen, så ett besök på affären och upphandling av lite godis och fiskelitteratur så känns det trots inställt fiske ganska bra.
Nu laddar vi batterierna för nästa fisketur som kan bli av på fredag om allt går som man vill,
det gäller att väderleken blir lite bättre, för som prognoserna sett ut för veckan så verkar det som det ska blåsa rejält i några dagar.
Förhoppningsvis hjälper blåsten till att samla ihop betesfisken kring några av de heta platserna för gösfiske.
Jag vet inte men vill väl tro att i närheten av dessa stim av betesfisk som växer sej allt större på höstkanten, borde de guldglimrande gösarna trivas för de lär väl passa på att äta upp sej innan Kung Bore börjar härska över väderleken.
Med sänkt temperatur i luft och vatten så kommer det säkerligen bli lite svårare att lura Hjälmarens guldklimpar till hugg.
Men det ska bli en väldigt rolig utmaning att bege sej ut på Hjälmaren med Magistern och hans funderingar, för jag är säker på att diskussionerna kommer bli många och långa, om vad som gäller för att lirka upp några gösar under den kalla delen av detta år.
Så med lite tur är det många göspass kvar innan Magistern behöver plocka fram pimpelspön och
skrylla för att börja jakten på abborre :-)

Det är ju bara en kort period vi fiskar gös
Miche

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar