lördag 29 augusti 2009

Vädergudarna fick rätt 9 m/s hela dagen !

Så här såg dagen ut, böljande metervågor som lyckades ge oss sjöben och ett väderbitet ansikte.
Men trots detta busväder så känns det inte helt omöjligt att det ska kunna gå att ha lite bättre fiske om man har det rätta flytet.
Största bekymret är att läsa av vind och vågor så man lägger ankaret på rätt plats och får fast det utan att drifta förbi den tilltänkta fiskeplatsen.
Det är väl inte sista gången vi fiskar i sånt här väder, så det är väl bara att ta med sej erfarenheterna från denna gång och hoppas på bättre fiskelycka nästa gång.
Vem vet det kanske blir en ny tur i morgon om lusten faller på. :-)

När ska vi fiska igen....
Miche
Efter rensning och tillredning så smakade det inte helt fel med en smörgås laddad med nyfångad gös, dubbelpanerad och toppad med kantarellstuvning och lite grönsaker mmmm...........
När dagen var slut hade vi lyckats få åtta gösar, alltså ingen större fiskelycka denna dag.
Men middagen blev i alla fall räddad :-)


Men fiske blev det i alla fall, om man nu kan kalla det fiske, för uppgiften att fiska gös en dag som denna fodrar en rejäl portion tålamod och massor av envishet.
Känslan hur jiggarna uppför sej i vattnet är näst intill obefintlig, och stötarna från de försiktigt huggande gösarna är inte heller det lättaste att känna när våghöjden är dryga metern i stort sett hela dagen.
Tyvärr fick inte Fredda och jag ha Magistern med oss hela dagen, då han var tvungen att bryta på eftermiddagen för att ge sej i väg på 40-års kalas.
Men Fredda och jag höll ut hela dagen och gnugga på utan någon större lycka.



I dag var det ingen vacker syn när man kom ut till udden och skulle lägga i båten.
Klev ur bilen och titta ut över Hjälmaren och konstatera att vädergudarna fick rätt i dag :-(
9 m/s ihållande en hel dag hur skönt kan det vara....




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar