lördag 5 december 2009

Lite engelska pub vibbar ......

Ja så här blev resultatet av dagens matlagning som även den gick att tillaga tillsammans med ett par välförtjänta kalla öl mmmm....
Jag delar med mej av receptet som vanligt, denna rätt tycker jag passar perfekt och bjuda fiskepolarna på en lördagskväll tillsammans med lite olika sorters engelskt öl.
Tänk så många fisekoder som enkelt skulle kunna lösas på detta sätt :-)

Fish and chips
Denna engelska klassiker är farligt god ! Serveras i tidningspapper för att få den rätta känslan.

Dessa ingredienser åtgår till 4 st portioner:
Tillagningstid ca: 50 minuter

Ingredienser

600 gram gösfile skuren i 12 st jämnstora bitar
4 st skalade bakpotatisar

Frityrsmet:
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
Saften av 2 st limefrukter
1 dl öl
2 dillkvistar
Salt och peppar
3 dl frityrolja
Tidningspapper till servering

Sås
Tillagningstid: 10 minuter
1 st citron
Salt och vitpeppar
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 dl matolja
1 dl olivolja
1-2 st pressade vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika

Gör så här:
1. Alla ingredienser skall vara rumstempererade.
2. Häll saften från citronen, salt och peppar i en skål. Slå i äggulorna och blanda med senap. Pressa ner vitlöken.
3. Tillsätt oljan droppvis under vispning med elvisp. Smaka av med hackad basilika.

Gör så här:
1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpuver i en skål.
2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
3. Häll försiktigt ner ölblandningen, salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering,
4. Skär potatisarna på längden i jämna centimeter tjocka skivor och sedan till 1/2 centimeter tjocka stavar.
5. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.
6. Vänd fiskbitarna i mjöl och sedan i frityrsmeten.Fritera dem sedan tills de blir gyllenbruna, ca: 5-7 minuter.
7. Fritera sedan potatisen (med två kastruller så kan man fritera fisk och potatis samtidigt för att lättare hålla allting varmt)
8. Fyll tidningsstruten med fish and chips och garnera med lite citron och dill och servera med en riktigt kall och god öl
9. Det är sånt här som gör livet värt att leva :-)

Magistern detta är det närmaste jag kommer en engelska lektion :-)
Mike The Pike



Enligt engelsk sed skall fish and chips avnjutas från en dagstidning, ganska kul det är inget jag provat tidigare, ej heller frugan som blev smått överraskad.

En väl upphättad gryta för fritering av fish and chips, ett lite annorlunda sätt att tillreda sommarens gös.


Då var det dags igen, frugan är hungrig och beordrar matlagning så det var bara att bege sig till matbutiken och inhandla de ingredienser som saknades för dagens måltid. :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar