onsdag 31 juli 2013

En helt vanlig dag med Matrosen.....


Äntligen börjar alla pusselbitar falla på plats för vår underbara Matros, kontrakt för ishockey i vinter, flickvän från Frövi, flytt tillbaka till oss gubbar i Arboga i höst med flickvännen så här kan man snacka om en kille som står på tå :-)
Åh, inte nog med det så ser Magistern och jag fram emot en trippel i inflyttningsfest i höst :-)
Och som pricken över i så har suget efter fiske med gubbarna börjat smyga sej på.
Gårdagen sydde vi ihop till ett litet gädd och gösfiske för nu gäller det att trimma in Matrosen igen så vi åter kan luta oss tillbaka och slappna av på våra fiska fängen.


Inte så mycket som förändrats !
Kylväskan laddad med 4 st 150 grammare, okej det går åt lite energi och vara med gubbarna på sjön var min tanke.

 
 Mat och sovklockan ringer precis som vanligt, trots en och sjuttiofem i strump lästen så verkar vår Matros bara växa och växa med tanke på hur ofta mat och sovklockan ringer :-)


Med dessa gymnastiska övningar börjar jag förstå Matrosens mat intag, att träna lite magmuskler inför stundande hockey säsong hjälper vi gärna till med :-)
Med ett par stolar åt mej och Magistern i ishallen till vinterns hockey så kan vi bistå med lite special träning om det behövs under säsongen  för självklart vill vi att vår Matros ska bli en stjärna i vinter.
Att bromsa en Mariner med ankarlina stärker arm musklerna,  vi gör allt för att vår Matros ska ha ett riktigt bra handleds skott till premiären.
Lite kast med jerkbaits under morgon timmarna för att träna upp precisionen skötte Matrosen exemplariskt denna morgon under en grå himmel men för övrigt lugn sjö.
Ett par följare som endast lämnade en virvel i vattnet var vad vi bjöds på under morgontimmarna.
Lite taktik snack och byte av utrustning, nu var det dags för lite träning av fin motoriken i handlederna.
Vertikalfiske under en himmel som började släppa ifrån sej en del droppar som säkert var önskvärda av många men inte av oss.
Nå väl, inget som bekymrade oss nämnvärt, reptil snabbt satte Matrosen några mothugg och Magistern och jag kunde känna oss nöjda.
Med tilltagande B5 vind eller vad det nu var för vind så var det dags för nästa övning, balansövning stående i fören med ett jiggspö samtidigt som reptil snabba mothugg skulle sättas in mellan de vita gässen.
Dessa balansövningar kommer att göra att vår Matros kan stå stadigt framför motståndarnas målvakter och med precision styra in lite vinnande puckar :-)
Med andra ord en helt vanlig dag för Vad Ska Vi Fiska Idag :-)

Magistern nu får vi finslipa tränings programmet :-)
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Trion fullbordad igen - härligt! En hemvändande utvandrare är hjärtligt välkommen tillbaka i båten. Hoppas tisdagens äventyr blev den första i en lång rad fiskafängen. Ser fram emot en händelserik höst.

    SvaraRadera
  2. Ja fan nu blir nu ju favoriter till allt inom tävling =)
    Synkade som nått förbannat pensionärspar....

    Ah men det är bara att säga Tight Lines och väl mött på sjön.
    // Mathias 3 Krökar

    SvaraRadera