tisdag 23 juli 2013

Gösdrottning på besök....


Hustrun fick ett telefonsamtal här om dagen i andra änden var det självaste "gösdrottningen" som tröttnat på plattläggning och bassäng bad i Medåker.
Så visst med lite lätt nordanvind och strålande sol så packade vi bad, fika, godis, och ett glatt  humör för att klara en dag på sjön.
I år hade vi höjt ribban på fisket, minst två sorter skulle fotograferas och återutsättas denna dag :-)
Första stoppet i strålande sol, lite lätt vind avgjorde valet av fiskemetod till fördel för vertikalfiske.
Efter lite sökande sattes en markör på plats och vertikalutrustningen tacklades med en förförisk jigg som förhoppningsvis skulle kunna locka någon skönhet till hugg :-)
Elmotorn sänktes i sjön och jakten kunde börja, med spänning sänktes jiggen mot botten för att lugnt och metodiskt söka av strukturen runt den markör som satts i sjön.
Visst hade vi lyckats pricka rätt, med tajt lina och böjt spö landades en skönhet varligt för en snabb fotografering för att sedan snabbt återfå friheten :-)


Fisket fortsatte i strålande sol med hyfsat lätt vind så vertikalfisket forsatte i jakten efter en art till att fotografera.
Skulle vi lyckas eller skulle det bli en flopp, det är inte utan att man känner lite press när man har så fint främmande som "gösdrottningen" i båten :-)
Men med en så duktig fiskare bakom spöt så skulle snart pressen snart vara som bortblåst, snart nog var det dags för fotografering igen.
Art nummer två blev en vacker lake som snabbt fotograferades för att sedan återfå friheten.


Med så bra början på fisket kunde det avsättas lite tid för bad, sol, fika och sjörövar spaning, vem vet det kan säkert komma någon som vill röva bort "gösdrottningen" för att själv få ta del av all kunskap om detta fiske.


Det är inte bara att ha en "gösdrottning" i båten, för ryktet sprider sej fort och fler vill ta åt sej av all kunskap som hon besitter.
Nu var det ingen sjörövare som tur var, men väl en "sjöbuse" som sökte upp "gösdrottningen" denna dag:-)
Det kan jag förstå för hon besitter en enastående förmåga att locka fiskarna till hugg.


Efter några timmars vertikalfiske var det dags att byta metod och nu skulle jakten tas upp på sjöns krokodiler.
Markör byttes mot ankare, vertikalspö byttes mot jerkspö, jigg byttes mot egen tillverkade jerkbaits.
Spänningen var stor nu, skulle "gösdrottningen lyckas med en trippel ?
Egentligen var jag aldrig orolig för hon fiskar med ett självförtroende som är lite över det vanliga.
Med jerkspöt tacklat med en "hjälmarborre" räckte det med tre kast innan en grann krokodil på dryga tre kilo hälsade på och fick "gösdrottning" att spänna musklerna ordenligt för att styra den mot båten.
Tyvärr fick vi inget fotografi då jag inte lyckades hand landa denna livliga krokodil :-(
Men skam den som ger sej, vi bytte abborren mot en pig och nötte på en stund till och det skulle visa sej vara helt rätt :-)
Nu bjöds "gösdrottningen" på en riktig "gädd dans" då denna gädda fullkomligt exploderade i attacken på denna retliga pig.
Med stadig hand och spända muskler landade hon denna krokodil för fotografering och återutsättning.
I och med det var en trippel i hamn och vi kunde slappna av och fortsätta att bara njuta av dagen :-)


Fyrlingen får vi spara till nästa gång för denna fångst räknas väl inte ? :-)


Med en intensiv dag tillsammans med "gösdrottningen" så blev det många dopp för svalka sej efter alla tuffa fighter och då var det absolut "gösdrottningen" som stod för de flesta :-)
Undra om inte "gösdrottning" kommer få en inbjudan av "sjöbusen" nästa gång för han har en del kvar att lära eller ? :-)

Tack för en underhållande dag "gösdrottningen"
Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar