söndag 26 juni 2011

Undra om det var vadslagning på fisket idag .....


Tidig uppstigning och avresa mot Hjälmaren då Magistern endast skulle fiska på förmiddagen idag.
Dagen började bra med lite vind och en härlig soluppgång så transporten ut till fisket gick smärtfritt.
Väl på plats tilltog vinden och regnet började fall över oss i allt raskare takt, men denna gång var inte regnet inte ihållande utan gav sig och ersattes av lite värmande sol.
Fisket kom igång omgående men det var med stor försiktighet som gösarna smakade på våra jiggar denna morgon, emellanåt var huggen så försiktiga att man inte märkte av att de tagit ett smakprov förens man skulle lyfta jiggen och plötsligt så satt det en gös i andra änden.


Det är svårt att låta bli och skämma bort dessa fina fåglar då de kommer på besök från ingenstans, plötsligt hör man ett bedjande pip och när man tittar upp på himlen så kommer dessa fina fåglar glidandes majestätiskt och bara ber om lite uppmärksamhet.


Undra om dessa herrar hade vadslagning idag ?
Klädesplagg efter klädesplagg åkte av för att en stund senare åka på igen, inte vet jag men förloraren i dagens fiske kanske fick åka hem lättklädd :-)
Skämt åsido det är alltid lika roligt och träffas och ljuga lite över en kopp kaffe och lite fiske.
Denna dag är väl ingen dag som kommer att skrivas in i historieböckerna men lite napp, gått fika, trevligt sällskap och hyfsat väder blev det i alla fall.
Nu är det bara att önska Magistern ett riktigt skitfiske i morgon då han besitter båten alldeles allena då jag återgår i tjänst på arbetet ytterligare en vecka.

En beordrad kvällstjänst på Hjälmaren skulle inte sitta helt fel !
Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar