tisdag 9 november 2010

Hallå!?




Nu har det skett! Polvridningen är total tack vare samverkan mellan Jupiter och Saturnus. Planetsystemet har kantrat, och solen har slunkit loss. Arboga är numera ansett som Nordpolen, och bistra tider väntar. Fram med lammullströjor, långkalsonger, mamelucker och ryssmössor! Fly istiden medans tid är! Enligt en samstämmig expertis inväntas ett istäcke på 3000 meter. Man undrar just vad folk i länder som tidigare förbjudits inträde i vårt härliga land säger nu, när vi knackar på? Tas vi emot, eller får vi vända om efter två veckor i tältläger?


Läget har väl inte riktigt "satt sig" hos gemene man - på Kapellbron är det fortfarande lugnt i snöstormen. På ICA var det också stilla före en förmodad totalkaos när hamstringen börjar. Själv fyllde jag fyra kundvagnar med konserver, tömde värmeljuslagret.


Utsikten över Arbogaån är INTE trevlig! Inte ens de allerstädes närvarande änderna sticker fram näbben. Vad gör man? Går in i en mörker- och snödepression? Läggs täcket på nu? Ska man som en vinterflyktig björn gå i ide och titta fram i slutet på mars?


Riktigt så illa kanske det inte är, om man med lite sans tänker efter. Men fundersam blir man. Visst tusan blir det massor med plusgrader än, i år!? Vi har ju inte fiskat färdigt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar