söndag 14 november 2010

Trots polvridning och kontinental förskjutning var vi bäst i dag ?


Med en tidig iläggning så hade dagen vikts för fiske, med dubbel utrustning så skulle vädret få bestämma hur fisket skulle bedrivas denna dag.
Med en som vanligt morgonpigg och taggad Magister kändes det som inte ens kontinental förskjutning skulle klara av att ställa till dagens fiske ! 



Detta var dagen då man möttes av ett väder som inte var det häftigaste, tät dimma blandat med regn gjorde att morgonens sikt var väldigt dålig, men vi slapp i alla fall besvärande vind då sjön låg alldeles lugn.
På väg till morgonens första fiskeplats möttes vi av något vi inte vill ska finnas än, driv is som flytt från den plats vi var på väg till för att blöta våra jerkar.



Trots driv is, dimma och regn så tog vi oss i alla fall in till den tilltänkta platsen och började dagens gäddfiske.
Utan någon kontakt och kallt vatten så blev det förflyttning till en fri liggande grynna med varmare vatten och nya förhoppningar om kontakt med lite gädda.
Men även här blev det tjii, så det blev ett snabbt beslut att förflytta oss till en ny plats, och med siktet inställt på ett försök att vertikalfiska lite gös vilket vi inte brukar göra så här sent på säsongen.
Även här fortsatte det på den inslagna vägen, alltså ingen kontakt med fienden.
Tanken slår mej att Magisterns teorier kring polvridning måste ha skett under natten, för inte gör vi väl fel då vi fiskar !



Efter avslutat gösfiske återgick vi till gäddfiske resten av dagen som då förlades till tidigare kända vikar som har hållit gädda så många gånger förr.
Jag satte allt på ett kort och fiskade den ny investerade Salmon långsamt med långa långa vev stopp för att åtminstone rädda hedern denna dag.
Visst det lyckades, en stackars liten rompa blev lurad av min taktik men annars undrar jag om det inte har varit en polvridning som förflyttat sol, måne och allt som påverkar vårt fiske !



Trots lite småbusigt väder så fick vi i alla fall en dag till på sjön, gott kaffe, goda smörgåsar, och mycket skit snack.
Magistern vi var trots allt duktigast på dagens gäddfiske, med en och en halv fångad gädda spöade vi skiten ur Viktor eller ? :-)

I bland får man nöja sej med det lilla :-)
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Det var en väldigt lång och skön omskrivning av årets värsta skitfiske... Visst kan man låtsas och påstå att "kaffet och mackorna smakade gott, bla, bla...", men attarns vad funderssam och förbannad man blir. En fiskhjärna är ungefär lika stor som en valnöt, och ändå knäcker de oss gång efter annan! Nu får det vara nog! Jag tror vi måste köpa mer beten, och nästa helg då jä..ar!? Eller?

    SvaraRadera
  2. Dagens farsdagsäventyr förde mig faktiskt i riktning mot Örebro och värmeljusaffären. Hade siktet inställt på känd sportfiskebutik för inhandlande av oslagbart jerkbete, men inte ens det lyckades man med! Stängt söndagar - gissa om man blev lurad! Med denna vobbler i lådan/på tafsen var det väl rackarns om slempellarna kan motstå påhälsning!?
    Det här får vi fixa till nästa gång, för inte är vi väl färdiga för i år??!!

    SvaraRadera