lördag 20 november 2010

Undra om vi ska spetsa Hjälmaren med glykol !


Sanningen besannades ganska snart vid dagens gäddfiske, efter en vecka med kalla nätter och kalla dagar så hade isen börjat växa i vikarna.


Eftersom vi fick uppleva vårens islossning så skojade vi om att vi kanske kunde få se en is läggning också.
Visst närmare en så här lär vi väl inte komma, snökristaller som så sakteliga kylde ner vattnet så pass att det blev is sörja var vad fick uppleva.



Som vanligt så får  jag skriva om allt runt omkring vårt gäddfiske då jag nollade denna dag :-(


Men har man kamera, kaffe och smörgåsar med sej så kan det bli en nog så underhållande dag ändå.
Idag var det Magisterns tur att åtminstone få lite ryck i spöt, med ett par fångade gäddor åkte mungiporna upp riktigt ordentligt.
Själv fick jag nöja mej med lite fotografering och fika då det inte var någon plastbit som föll i smaken på Hjälmarens gäddor denna dag.


Undra om detta var årets sista dag vi tar upp båten ur Hjälmarens vatten ? :-(
Eftersom det utlovas kallare väder nästa vecka så lär det frysa på ytterligare i vikarna och vårt båtfiske blir ersatt av glada pimpel fiskare som bara väntar på att isen skall få fäste på denna underbara sjö.

Magistern ån fryser senare så också Vättern :-)
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Grymt läcker gäddbild (övre),snacka om senhöstfiske,hinner man göra ett kast till innan det fryser?du är en klippa bakom kameran Micke.Trevlig kväll..// Böna.

    SvaraRadera
  2. Jadu Björn med kyla nästa vecka så börjar det nog se kärvt ut för båtfiske. Beträffande fotografering så tror jag att jag får satsa på det istället då gäddfiskelyckan verkligen har lyst med sin frånvaro denna höst.
    Nejdå nu går vi i ide en stund och laddar batterierna till isslossningen för att sen kommma igen och försöka lura Hjälmarens gäddor igen :-)

    Ha det så bra !
    Mike The Pike

    SvaraRadera