söndag 3 januari 2010

1:a besöket på Hjälmaren 2010 !



Äntligen fick man krypa i flytoverallen och bege sig ut på Hjälmarens vidder, med Magistern i sällskap så kändes det ganska tryggt att beträda isen. Utrustad med isbill och dubbar så var det bara att börja reka hur isens beskaffenhet var för dagen. Till en början så verkade isen vara helt okej men vart efter vi knallade på så började stöporna dyka upp allt tätare och tjockleken på isen halverades. Med försiktighet tog vi oss i alla fall till en södervänd vik och plockade fram lite ismete utrustning. Efter att vi satt ut lite spön tacklade med nors så var det bara att inleda väntan på de efterlängtade huggen från Hjälmarens krokodiler !
Med en smörgås laddad med sista julskinkan och en kopp varmt kaffe så kändes det som ingenting skulle gå snett denna dag. Med lite lätt snöfall och en sol som nästan orkade igenom molntäcket så var det bara att vänta och vänta och vänta !
Och som vi väntade fem timmars väntan och ett antal hål senare så hade man lyckats med bedriften att bli FF !
Men denna dag bjöd i alla fall på frisk luft, gott kaffe och ett mycket trevligt sällskap av min bäste vän Magistern :-)

Viktigt att tänka på om man skall ut på isen: Isdubbar pik,eller isbill och absolut en fiskepolare.
Nu var vi bara i ett par vikar och fiskade men isen var väldigt ojämn och dessutom mycket vatten under den isolerande snön !
Is tjockleken varierade från 7 till 15 cm på de platser vi var.
Så ta det lugnt ute på isarna det kommer en dag i morgon med !

Ha det så bra
Mike with out Pike

3 kommentarer:

  1. Ja trots utebliven gäddvisit hade vi det ganska rart. Känner jag herrn rätt så ska man snart ut igen - eller? Vi pratade om djupare vatten, och så kanske det är. Vi har ju fina branter ut mot första gröna pricken. Stor brant stor gädda.

    SvaraRadera
  2. Man luktade ju i alla fall fisk när man kom hem, även om det var norsen som spred sin bekanta doft...

    SvaraRadera
  3. Ja som novis i detta fiske kanske jag måste slicka såren och hitta en ny taktik :-)

    SvaraRadera