fredag 1 januari 2010

1:a receptet för det nya året !

Halstrad Hjälmaregös med en sallad gjord på mango, gurka och tamarind


Ingredienser:

Hjälmaregös

500 g Hjälmaregös, i bitar á 120 g

½ dl sesamfrön

1 msk rapsolja



Sallad:

1 st gurka

200 g mango

2 st schalottenlök, i ringar

2 st vitlöksklyftor, pressade

1,5 dl majskorn, ekologisk

½ dl Mango Chutney lime

50 g spenatblad

1 pkt Tamarind exotisk frukt urkärnad (tillsätts efter smak)

Citron, schalottenlök i ringar och dill till garnering

Rivet citronskal (strös över de färdiga fileérna och till garnering)


Metod

Hjälmaregös

Salta fisken och låt den ligga och dra i ca 1 timme i kylskåp.

Krydda med sesamfrön och vitpeppar. Stek den hastigt i lite olja på ovansidan så att den får färg. Lägg fisken på plåt och baka i ugnen på 140 grader i 10-12 min.



Sallad

Skala gurkan och kärna ur med hjälp av en sked. Spara hälften av skalet och mixa tillsammans med kärnhuset så att det blir slätt. Häll det sedan i en bunke och blanda med mango, vitlök, mango chutney lime, tamarind, majskorn och lök. Skär ner den urkärnade gurkan i halvmånar och blanda med det övriga. Vid servering vänd i spenaten som är väl sköljd i isvatten så den är krispig. Salta och peppra efter smak.

Servera med jasminris eller couscous
Dryck: Ett gott vitt vin till frugan och en immig kall öl åt gubben och nästa fisketur är räddad :-)


 
Ja detta alster serverades av mej till min hustru för att 2010 skall inledas med mer fiske, för det är ju som vanligt bara en"kort stund"som vi ska fiska eller ?
Vi får väl hoppas att dessa middagar är till belåtenhet så detta år blir ett riktigt bra fiskeår för man kan väl inte fiska för ofta !
Skulle vara kul om någon "nätfiskare" som läser detta hade något fint recept på tillagning av gädda att dela med sej av.
Gädda har inte varit någon favorit i min matlagning men 2010 ska den in i matlagningen för det måste väl finnas något riktigt bra recept för att tillaga en gorumetmiddag av denna trevliga sportfisk.
 
Ha ett gott 2010
Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar