onsdag 6 januari 2010

En filosofisk morgonstund......



Med familjen sovandes så får man koka sig en kopp gott kaffe och smyga fram lite gammal fiske litteratur,
nu känns det väl inte helt fel då vintern tagit ett riktigt krafttag om oss. Klev upp tidigt i morse och gnuggade sömnen ur ögonvrån, tassade försiktigt fram till fönstret för att kolla vilket håll kvicksilvret ville vandra åt idag, det blev att gnugga ögonvrån en gång till -25 grader....
Det är bara att inse att ska det bli något fiske den närmaste tiden så får jag friska upp minnet gällande pimpelfiske, det är många år sedan jag utövade detta fiske varför vet jag egentligen inte, för när man väl lyckas med detta fiske så är det absolut väldigt roligt.
Funderingarna väcks när man läser om lite vinterfiske, är det dags att leta fram vertikal, balanspirkar, mormyskor, pimpelspön och allt vad man nu har stoppat undan för att man inte har tänkt tanken att det skulle bli något fiske innan våren ?
Ja, onekligen börjar fiskesuget redan kännas av rätt rejält, så jag får väl hoppas att min fiskekamrater börjar känna av suget också.!
Om Kung Bore ska hålla oss i detta järngrepp så kommer förmodligen isen ligga länge på våra sjöar så det vore väl synd att inte utnyttja tillfället för den så kallade "det är bara en kort stund"och prova fiskelyckan vid några tillfällen.

En liten morgonfundering i dessa kyliga tider !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Nu har lugnet åter lagt sig vid ån. Mille är hemma. Det ÄR jättekul, tro inget annat, att ha barnbarnet hos sig. Men ack vilken aktivitet! Det ska pillas och smakas på allt från farmors prydnadsstenar till farfars snusdosor. Trappen vi har är heller inget för ettochhalvtåringar att leka i.
    Igår invigde han och jag badkaret - det var blött från golv till tak! Vid nio föll han i koma, och vi kunde andas ut. Vid 01.00 knorrade han till, så resten av natten låg han och snusade mellan farmor och farfar. Uppstigning var det 07.15, med morgongröt. Sedan var det full fart igen!
    Till lunch bjöd farfar på frysens sista hjälmarfisk - abborrfilé. Tillsammans med smörmosad potatis och broccoli såg det ut att smaka bra. Tallriken blev renskrapad!
    Apropå isfiske, så är jag absolut sugen att testa. Varför inte putsa upp pirkarna och förlägga ditt nästa ismetepass till eventuellt abborrvatten? Mille vill ha mer abborre!!

    SvaraRadera