söndag 31 januari 2010

Vad hade de mörka hålen att erbjuda ?



De mörka hålen fick snabbt en beklädnad av is idag, med kvicksilvret nere på minus 10-15 grader så frös hålen ganska raskt och linan fick en fin beklädnad av ispärlor. Ja det var väl vad som hände de första timmarna i dag förutom att man fick lite Söndagsmotion av att pulsa i den djupa snön.



Efter ett par timmars letande efter de randiga riddarna och ett par frukost mackor med väl smakande kaffe beslutade Magistern och jag att förflytta oss till gårdagens fiskeplats. Så blev det, in i bilen med alla prylar och sen iväg. Ett möte och en slanka hit och en slanka dit och en slanka ner i diket......
Nu var det väl inte så illa men vi vi fick lite dikeskänning då jag höll ut lite för långt vid möte, men med fyrhjulsdrift på bilen så kom vi undan med att backa oss ur situationen.
Väl framme på gårdagens fiskeplats var det bara att börja pulsa igen, men det visade sej att det skulle det vara värt. Efter att vi nötit genom borren på ett par platser var det bara att sätta sej till rätta och titta i det mörka hålet igen.
Och visst fick vi se lite ljus i tunneln, ganska snart fick vi igång lite abborre nog för att vi skulle känna oss skapligt nöjda med dagens fiskafänge som hade kunnat slutat i ett dike.


Även denna dag bjöd på massor av frisk luft, lite motion, gott kaffe, ett trevligt sällskap, och ett fint väder :-)
Så nu hoppas jag att det inte var sista gången vi jagar de randiga riddarna på Hjälmaren denna vinter.

En slanka hit en slanka dit och en slanka ut på Hjälmaren.
Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar