söndag 27 juni 2010

Då var ett midsommar fiske slut !


Det blev ett rejält fiske pass denna dag, hyfsat tidig morgon och avslutning vid kvällskvisten så nu får man väl känna sej nöjd för nån dag.
Dessutom fick de sol dyrkande familjemedlemmarna sin beskärda del då de kunde lapa sol en hel dag.
Jag hade inte så högt ställda förväntningar på dagens fiske, utan tanken var att leta på någon eller några nya platser att ha i beredskap när fisket är riktigt trögt. 
Ett par platser hittades med några enstaka gösar som om de inte högg så fastnade de i alla fall på kroken,
så det får man vara nöjd med.
Det ska bli roligt och se om de håller gös framöver eller om det var en engångsföreteelse.
För övrigt fick vertikalfiske tekniken sej en riktig genomkörare så nu känner man sej lite bättre till freds med detta fiske. Teknink känns lite svår att bemästra när båten ska styras och jiggen ska presenteras lugnt och fint på stort djup samtidigt som  båten kränger och slår i vågorna.
Men denna dag bjöd på spegelblank sjö på dagen och lite vågor på morgon och sen eftermiddag så man har fått nött ordentligt på tekniken.
Dropshot fisket fick stå tillbaka lite idag men när jag väl provade så tyckte jag mej märka även idag att huggen var mycket mer distinkta så egentligen kanske det skulle ha fått lite mer tid idag.



Och så här såg det ut påfallande många gånger idag, så inte blev det någon huggsexa om jiggen utan det var ett riktigt nötande på varje plats för att lura upp några gösar denna dag. Det blev många platsbyten och endast några strögösar av den mindre kalibern och då ofta felkrokade så vi får väl tro att de vilade upp sej efter en hård midsommar :-)

Så kan ett fyra dagars midsommar fiske sluta !
Mike The Pike 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar