fredag 25 juni 2010

Vertikalfiske sol och bad


Idag vek jag dagen till enbart vertikalfiske, tanken var att leta lite
nya platser tills Magistern kommer hem från semestern.
Morgonen började med ett riktigt trevligt vertikalfiske några
smågösar och en lite bättre på 1,82 kg samt en riktigt fin som
missades vid båt kanten.
Förmiddagen var perfekt för vertikalfiske då det var i stort sett vindstilla så det var bara att fortsätta och slipa tekniknen.
Detta var väl en dag då sportfiskarna sysslar med annat för det var tämligen glest med båtar, men ett par likasinnade själar stötte jag i alla fall på.
Det blev en liten pratstund med Uffe i team Glory, kul att utbyta lite ideer så vi syns säkert fler gånger.
Vid sen förmiddag anslöt sej hustrun och dottern för att bättra på solbrännan, och med dom kom vinden men skam den som ger sej.
Nu skulle det provas att vertikalfiska i lite vågor för att se om det över huvud taget var möjligt att hålla båten med elmotorn.
En markör placerades ut på den tilltänkta platsen och båten vändes upp emot vinden, och visst orkade den lilla elsnurran hålla båten på plats.
Men helt klart fodras det en helt annan koll på motorn då det blåser för att parera vågorna och hålla den tänkta kursen.
Samtidigt ska man ha full koll på ekolod och gps och dessutom känns det som man måste vara ännu mer koncentrerad på hur man presenterar jiggen då vattnet får lite mer fart av vinden.
Det blev ett par riktiga hugg i vinden som gav riktigt fint spöböj men av dessa två fiskar blev jag snuvad så de firar väl midsommar med ett leende.
Innan dagen övergick till kväll så lyckades jag i alla fall låta en gös se dagens ljus, vågen tyngdes ner till 1,98 kg så det var bara att avsluta denna dag med ett leende.
Nu har jag två veckor på mej att bevisa för Magistern att det går lättare och lura en stor gös på vertikalfiske !


Detta var en dag som bjöd på sol värme och lite fiskelycka !

Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar