lördag 19 juni 2010

Visst var det nödvändigt !


Visst är det skönt att sova, men är det värt det när man kan få sitta på sjön och fundera vart gösen håller till. Dricka kaffe med tillhörande smörgås och fantisera om hur morgonens fiske kommer att se ut, ljuga lite med sina fina fiskekompisar och framför allt få koppla av och njuta lite av naturen.
Denna dag hade kanske kunnat förberedas lite bättre, optimist som man är så tog man på sej skapligt med kläder men inte mer än att man skulle klara morgonens första lite kyligare timmar.
Enligt väderprognosen skulle vi mötas av spegelblankt vatten och solsken, visst fick vi se soluppgången i horisonten men så mycket mer var det inte till att börja med.
Utan solen hade bytts mot regntunga moln och den spegelblanka sjön hade blivit täckt med vita gäss !
Så nu var det bara att revidera dagens planer med en gång och skissa upp lite nya planer och göra det bästa av dagen.
Med Magistern som kapten så bar det i väg ut till första fiskeplatsen och där möttes vi av morgonens första regnskur, med vårat flyt beträffande väder så borde det vara en självklarhet att alltid ha regnkläder i båten men så var inte fallet i dag.
Så dagens fiske började med köldstela fingrar och frusna fötter i den absolut perfekta fotbeklädnaden som bestod av Lacost , Adidas och Fred Perry dojor.



Nu visade det sej att Magisterns taktik för dagen var helt perfekt, för vid första ankringen landades en liten gös omedelbart så regn och kyla var som bortblåst då morgonen började så trevligt.
Vart efter tiden gick så blev vädret betydligt mycket trevligare och en del smågösar fick syna vår båt denna dag. för att sedan återsättas för  att växa till sej för kommande möten förhoppningsvis.
Magistern stod för dagens prestation då han lyckades lura en gös på 3,8 Kg så den historia slutade väl hel okej.

Det är inte helt fel med flytoverall !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Flytoverall vet jag inte - men nog ska regnställen alltid ligga med i båten. De funkar bra som yttre lager också om det blir lite kulet.

    SvaraRadera