lördag 5 juni 2010

En stillsam Lördag på Arbogaån...


I dag gick vertikalfisket i lugnets tecken, i väntan på samtal från hustrun som eventuellt skulle följa med ut för första gången denna sommar så höll jag mej ganska långt upp i ån till en början.
Men hon kom på andra tankar, så det fick bli jag och min termos med kaffe som sällskap på dagens fisketur.
Dagen veks för vertikalfiske med gummi och nors, ganska snart klev denna krabat på, så visst det kanske skulle bli en trevlig dag med småhungriga gösar som jaga jiggar och norsar för brinnande livet.
Nejdå inte var det så, nog för att det blev kontakt med fisk flera gånger under dagen men det var ingen mer gös som behövde se dagens ljus.
Så fisket denna dag blev väldigt lugnt och stillsamt, vissa stunder blir man sittandes och lyssna på alla små fåglar som kvittrar så glatt efter åkanten.
Så denna dag fick bli en dag då man ladda batterierna och bättra på solbrännan litegrann.



Tyvärr gick två förmodade gäddor vinnade ur striden i dag, och då med varsin jigg vilket inte känns nåt vidare för tyvärr så blir de väl inte av med dom så lätt.
Ytterligare en fisk gick vinnande ur striden med en jiggstjärt till middag, kanske inte så gott men han simmar väl omkring och känner sej nöjd med att ha snuvat mej på fångsten.
Nu är det dags att sköta om hushållet lite grann, för att sedan smida planer för morgondagens fiske ska det bli tidigt morgonfiske eller dagfiske. Ja det tål att tänkas på och vart ska fisket förläggas, kommer frugan följa med. Ja frågorna är många så det är väl bäst att börja fundera på hur morgondagen ska se ut !

Dåligt med fisk men massor av sol och värme :-)
Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar