fredag 6 april 2012

Ett fiske med inslag av storstaden !


Två herrar som tydligen vill ha kontroll på läget, ingen brådska här det ska sms:as så allt fokus kan läggas på fisket när väl båten hamnat i sjön !
Eller så är det tips från någon gäddfiskare som ramlar in i mobilerna, vad vet jag :-)


Mycket bättre väder kunde vi väl ej få denna dag då fisket efter gädda skulle bedrivas.


En fokuserad Magnus som gästade oss för dagen skulle visa sej ha lite egna knep denna dag för att locka gäddorna till hugg.


Och visst blev det en hel del på hälsningar i båten denna dag (för en del i alla fall)
Det var aggressiva gäddor som attackerade plastbitarna idag så stämningen i båten var på topp mest hela tiden.


Att ha kock med sej ut på dessa fiskafängen är aldrig fel, denna dag stod gästen för matlagningen så det var bara att njuta av doften från matlagningen och värmen från lägerelden :-)


Snart nog var det böjda spön och leenden som stod på menyn för vår gäst och visst hade vi lite olika taktik när fångsten ska bärgas :-)


Idag råkade jag ut för kvarsittning efter förra helgens gäddfiske !
Inte särskilt kul, men förhoppningsvis skulle det gå bättre idag med ny plats och nya förutsättningar !
Icke sa nicke tydligen ska det fortsätta på den inslagna vägen, Magistern instruerar och själv får man hemläxa då man ej hänger med i jakten på krokodilerna :-)


Klart det måste fyllas på energi efter uppvisning i gäddfiske, själv blev det en extra stund för fundering under dagens lunch.


Måste säga att det ser ut som jag sålt smöret och tappat pengarna !
Men så illa var det inte, en stunds avkoppling och på fyllning av energi i form av raggmunk skulle visa sej vara det som behövdes för att bättra på dagens fiske lite grann.


Vår gäst hade ett riktigt hemligt vapen denna dag, en "Gustavbergs" vobbler i våra vikar skulle visa sej passa ganska bra då gäddorna föll för den vid ett flertal tillfällen :-)
Nu är det tyvärr så att denna är den enda i sitt slag då Magisterns kreativitet har fastnat på denna vobbler :-)
Vem vet nästa gång får vi kanske fiska med en "IFO" vobbler ! 


Ja så här såg det ut vid ett flertal tillfällen, "Gustavbergarn" talade sitt tydliga språk skitfiske eller hur var det ?
Men hur som helst så var detta den dag som gäddfisket var lyckat för en del och mindre lyckat för andra men det är lite av tjusningen kanske !
Hur som helst så var det en fantastiskt trevlig dag på sjön och vi bjöds på en god middag i solskenet så det är bara att ta av sig hatten och tacka Magnus som var dagens gäst och stod för matlagningen:-)

Och förresten ett stort GRATTIS på födelsedagen i dag :-), nu är du snart lika gammal som mej :-)

Efter att slickat såren efter gårdagens fiske så är man på igen :-)
Måste fiska snart !
Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar