lördag 7 april 2012

Påsk firande på Hjälmaren !


En heldag utan Magistern hör inte till vanligheterna men i påsk tider är det fullt upp med diverse göromål så han är förlåten :-)
Det blev en tidig uppstigning denna morgon för att nyttja så många timmar som möjligt på sjön.
Det skulle visa sej att det skulle gå åt många timmar också, efter iläggning så visade det sig att vi lyckats få en is propp i motorn så det blev lite extra varmkörning innan det blev avfärd mot gäddvikarna.
Efter en ganska guppig och kall färd över sjön i 4 minus grader så hamnade jag i alla fall i en lä vik där nordanvinden knappt kom åt att pina mej.
Så nu skulle jag väl få värma mej med lite fiske, jodå men inte helt smärtfritt för under färden hade det stänkt så pass på spön ock rullar att de kälat ihop helt och hållet.
Men med diverse trixande så började utrustningarna fungera allt bättre.
Till en början blev det tre kast och sedan bortagning av is i spöringar och linspridare, men vart efter klockan tickade och solen  så sakta börjat värma så visade sej en och annan liten gäddsnipa också.


Eftersom det är påskafton så ska det väl njutas lite extra även om man är på sjön så vid lunchtid fick det bli ett strandhugg och tillagning av mat dock ej påsk mat, men det kanske det kan bli någon gång då Magistern blir med och firar påsk på sjön :-)



Hur som helst så är det ganska behagligt att sitta och känna värmen från en sprakande brasa, fundera hur forsättning av fisket ska bli och njuta av doften från ny lagad mat.
Är det inte sådana här stunder som kallas livs kvalité ? 


Nog med undanflykter, nu till fakta !
För trots allt så var det fiske som skulle bedrivas denna dag.
Med  en isig och trög morgon så bättrade sej fisket på senare delen av förmiddagen men det var väldigt försiktiga hugg på de gäddor som fick se dagens ljus.
Det var även en del bommade fiskar idag då de högg väldigt försiktigt.
Storleks mässigt var det en ren katastrof, inte en endaste gädda som var värd att vägas.
Men men det kommer nya tillfällen och kanske bättre tillfällen så det är väl bara att ge sej iväg ut igen så snart som möjlig.
Summan av kardemumman blir väl mycket frisk luft och lite god mat, inte helt fel det heller :-)

Skulle sitta fint med ett annandag påsk fiske !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Ja du, vad härnäst? Ensamsegling över Atlanten?
    Skämt åsido... Oftast sitter dynamiska duon i båten och ljuger. Med bägge i samma fas av sjukdomsförloppet är det sällan det sker ensamfiske. OCH det här med solo har ju sällan fungerat så bra!?

    Nu får vi hoppas på kyliga vindar under veckan, så ger vi dem en match nästa helg!

    SvaraRadera