söndag 29 april 2012

Första förlorare !


Som vanligt var det en morgonpigg besättning som hämtades upp av Fredrik denna morgon, okej kanske inte lika pigg som vanligt då Magistern och jag startade morgonen med lite piller för att stilla en besvärlig förkylning med tillhörande huvudvärk.
Men en förkylning är inte själ nog för att ställa in ett tillfälle för fiske, så piller och morgonkaffe fick bli startskottet för gårdagens gäddfiske kula :-)


En heldags gäddfiske med full besättning i strålande väder skulle väl kunna bjuda på ett hyfsat fiske kan man tycka.
Väl på plats i första viken med tacklade spön och en iver att börja svinga diverse färggranna plastbitar så gick startskottet.
Vart står gäddorna denna morgon, är det strandnära, i den förmultnade vassen eller gömmer den sej ibland naten lite längre ut i vattnet ?
Sökandet var igång efter det där riktiga praktexemplaret. 
Med Magistern tävlingsinstinkt så lades ribban ganska snart, fika får man göra under transport, vätska får man inta under transport och korv får ätas under fisket.
Så visst fiskade vi effektivt !



Trots riktigt intensivt och tålmodigt fiskande så blev det ingen av de bättre dagarna när det gäller jakten på vårgäddorna.
Nog för att vi fick tillräckligt med mätbara gäddor men ej av den kaliber man önskar sej vid dessa tillfällen.
Så resultatet blev som Magistern tolkar det " En första förlorar plats" :-)
Ett stor tack till Viktor för ett trevligt initiativ till denna tävling och ett stort grattis till platsen ovanför " En första förlorar plats" :-)
Känn pressen in för höstens möte För Magistern är inte den som ger sej i första taget !

Tänk så fort en dags fiske går !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Hallå!? Det viktigaste är inte att vinna, men att delta och kämpa väl... Jag är i stort sett Pierre de Coubertins brorsa!

    SvaraRadera