söndag 29 april 2012

Första vertikalfisket avklarat !


En kvällstur med Chrille på ån med vertikalspön och varmt kaffe var vad som stod på menyn denna kväll.
Att det skulle ventileras gamla fiske skrönor sedan vi var grabbar på, vid och i Arbogaån var en självklarhet.
Ibland när vi sitter och pratar gamla minnen och fiskar så slås man av tanken att det måste ha blivit otroligt många fisketurer på denna lilla å.
Hur många fiskar vi fått skulle vara roligt att veta, för det känns som det finns hur många historier som helst om vårt fiske på denna lilla å. 
Så tråkigt har vi absolut inte när vi sitter och vertikalfiskar efter de eftertraktade vårgösarna, tänk bara alla gamla kännetecken som diskuteras när gösen är på plats i ån och börjar ge sej tillkänna.
Vi pratar om datum, vattenstånd, antal soliga och varma dagar, vatten temperatur, nors, när vassen börjar grönska, sjögullet börjar växa och lämna botten, rörvassen börjar synas en bit ovanför ytan, ja tänk hur många kännetecken vi fått genom årens lopp när den första kolsvarta gösen skall tas upp från åns botten för att få se ån i ett annat perspektiv.
Detta är sånt som avklaras en härlig kväll som denna när kaffemuggen ryker lite förföriskt i den lite små kalla kvällsluften.
Ja ibland är det fantastiskt att fiska utan att få någon utdelning :-) 



När väl solen sjönk ner i horisonten hade vi avklarat så många skrönor och minnen att vi styrde färden hemåt utan att sett någon kolsvart skönhet göra den efterlängtade ström virveln intill båten då de vägrar att bli besegrade.
Men men naturen har sin gång och det kan vi inte ändra på, så en liten stund till får vi vänta innan skönheterna hälsar på i vår lilla å.

Kan man få nog av dessa stunder ?
Mike The Pike 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar