lördag 21 april 2012

Generalrepetition


Nej, jag gick inte upp innan jag gick och lade mig... Termometern står på vintertid! Vidare varmt var det inte, det bet rejält i kinder och fingrar på förmiddagen.


Ett slöjdalster från Ullviskolan - fisk ja visst. Täljd i masurbjörk och eldad på ryggen. "Lackad" med epoxi-lim.


Bullen har också "slöjdat", fast på MR. Här står min barstol på jerk/sol-däck! Skönt för en trött jerkrygg att slå ned ändan. Den kommer nötas in under långa vertikalpass lite senare i år.


Generalrepetitionen inför nästa helgs gäddträff var defintivt inget att ringa hem om! Den, alltid, så tidiga morgonen blev inget Eldorado förutom att man aldrig tröttnar på världens uppvaknande. 


Efter lunch fäste ankaret lätt, vilket inte var fallet alla gånger på morgontimmarna...


När det var dags att lämna vårt andra hem dök värmen och solen upp. De gröna började visa intresse för det som hängde i linänden, men det var så dags. Uppbrott och nedpackning av fiskeprylar för denna helg. Meteorologerna har visst sett i kaffesumpen att värmen är på väg, hur tänker gäddorna då? Hur tänker vi?

Nu slipar vi krok till nästa helg!

4 kommentarer:

  1. Tidig uppstigning, slöjdande och genomgång av gamla fisketidningar, nätfiskande ja alla tänkbara metoder används för att uppnå ett bra gäddfiske :-)
    Men vad spelar det för roll när gäddan är lika envis som oss ?
    Man kan väl säga att det är 0-0 i matchen mot de stora gäddorna än så länge !
    Men visst bjuds det på mycket annat gott under en dags fiske, vi får vädra våra själar, disskutera alla världsliga problem.
    Med tidig uppstigning följer oftast en magisk stund då naturen gnuggar nattsömnen ur ögonvrån och vaknar till en ny dag med nya förutsättningar.
    Några morgonpigga själar som fick studeras på nära håll denna morgon var några bävrar som lugnt simmade runt och funderade på vilket kaos de skulle kunna ställa till med denna morgon :-)
    Eller fiskgjusen som är min favorit, en storfiskare av stora mått, när en unge sitter och ropar intensivt efter mer mat i en topp av en gammal björk,så svävar en förälder lugnt och metodiskt över en vik och spanar intensivt efter ett lagom skrovmål till den evigt hungriga ungen.
    Med jaktområdet alldeles i närheten av av ungen så funderar man på om det ingår i läroplanen hur man mättar magen när hungern gör sig påmind.
    Det är en fantastisk upplevelse att se dessa fåglar dyka mot vattenytan med millimeter precision i full fart och greppa bytet med dess sylvass klor ofta på vattendjup på bara någon decimeter.
    Så visst får man ut något av dagen även då smörgås och kaffe får inmundigas allt som oftast mellan betesbytena då gäddorna inte står på rad i jakten efter våra "ekar","gustavsbergare","masurbjörkar" och färggranna plastbeten.
    En fiskedag kan bjuda på hur mycket som helst om man passar på och fånga dagen, så måste det alltid bara var stora fångster som avgör om dagen varit bra ?
    Tack Magistern för ytterligare en härlig dag på sjön som gav minnen till den dagen då vi sitter på hemmet och disskuterar om att livet var bättre förr :-)

    Snart är det dags igen och vem vet det kanske är då de stora gäddorna kommer på besök !

    Mike The Pike

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med alla "måsten" i det vardagliga racet, är det viktigt med ett andningshål. Vårt heter Hjälmaren och man kan bara tycka synd om alla dem som inte funnit fisket och allt som hör därtill.
      Ved och pengar kan man inte få nog av säger vissa, men till syvende och sist när man summerar ihop jordelivet tror jag det är det mjuka kapitalet man värderar mest.

      Radera
  2. nej nej det där är mitt soldäck!!

    SvaraRadera
  3. Peggy säger nej nej d där är mitt soldäck!!

    SvaraRadera