lördag 5 september 2009

Är det så här höstjakten på gös ska vara ?

Denna dag är väl inte den bästa jag upplevt när det gäller gösfiske, men med magistern som kapten för dagen så var det bara att krypa i den sköna flytoverallen och ge sej fan på att detta ska gå !
Då vi är lika envisa så går det trots detta väder att fiska, om än med betydligt sämre känsla för vad som händer efter Hjälmarens botten när vi försöker presentera våra beten för de guldglimrande gösarna.
Vi får väl trots allt vara nöjda med att det blev 11 st gösar idag med tanke på hur vädret var hela denna dag, för vissa platser var nästan omöjliga att fiska av i denna vind.
Är det inte fantastiskt i skrivande stund så känner man suget efter att komma ut igen, trots att sjön kan vara så besvärlig att vara på dagar som denna ?
Ja du magistern, det är väl bara att inse att vi tillhör kategorin "fiskeidioter" eller ?

Ha en trevlig helg
Miche


Efter transport till en hot spot så gäller det att man valt rätt skor på morgonen, som synes så hinner det bli en hel del vatten i båten när vinden piskar på som bäst.

Jag tror vi snart har sett Hjälmaren från alla dess sidor !
Regn, blåst,åska,solsken,stiltje ja jag vet inte om det bara är snöstorm som fattas och den kanske vi hinner uppleva senare i år.



Denna bild talar väl sitt tydliga språk ?
Så här kan det se ut när man vill fiska gös i en vindstyrka på 10 m/s, ja transporten till fiskeplatserna är inte som att ta Ålandsfärjan till Mariehamn direkt......



Morgonstund har guld i mun har det sagts, visst det är riktigt vackert när man tar en tur ut på Hjälmaren en fredagsmorgon.
Äntligen hade Magistern och jag lyckats para ihop en semesterdag, som endast skulle användas till gösfiske så förhoppningarna var högt ställda när det bar iväg mot Hjälmaren.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar