söndag 20 september 2009

Gösfiskets finrum ?

Gårdagens gösfiske var väl ingen riktig höjdare precis som magistern nämnt, men vad gör det när man får vara på sjön i så fint väder. Jag tycker det är en perfekt batteriladdare, och att ha förmånen att tillbringa så mycket tid i så trevlig sällskap med samma intresse.Dessutom är väl svårigheten att hela tiden veta var man ska vara för lyckas optimalt med gösfisket lite av den tjusning vi söker i gösfisket.
Det känns som det är dessa tillfällen som föder nya idéer till vårt gösfiske, backar man bandet ett år så hade vi förmodligen tyckt att vi lyckats skapligt om vi lurat 13 gösar.
Idag hade det förmodligen blivit en lika fin dag på sjön, men jag hade en känsla av att poängen växt mest på minuskontot den sista tiden, så idag var det dags att samla lite poäng på pluskontot.....
Efter en god kopp ny bryggt morgonkaffe så var det dags att avverka ett dagsverk bestående av fönsterputsning och städning, inte så kul men vad gör man inte för att vinna mer tid :-)
Något fel har man väl när man kan putsa fönster i sju timmar, och lik förbannat så fastnar tankarna åter på gösfiskets magi medans man gnor på dessa fönster som förmodligen snart skitiga igen.
Vad bjuds det för fiske nästa gång, blir det abborre istället för gös eller hittar vi gösen på nya platser ?
Ja funderingarna finns där hela tiden.
Finrummet ja vad är det ?
För mej är det när jag väver samman alla härliga upplevelser tillsammans med magistern och Fredda på våra fiska fängen, och tar med det hem till familjen i form av en god middag till exempel.
I dag blev påminnelsen av dessa stunder ett allster som ses på fotot.
Halstrad gösfile med potatis och en för mej ny sås gjord på strimlade färska rödbetor dijonsenap, basilika, salt, peppar och massor av god grädde :-)samt toppat med lite smulad feta ost.
Det smakade inte helt fel, när hustrun dessutom tyckte det smaka så var det bara inse att man åter igen lyckats med planen att tjäna ihop lite mer fisketid.

Alltså ju mer goda recept man har ju fler gånger får man fiska eller ?

Ha det så bra
Miche

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar