lördag 19 september 2009

Tji vind!











Äntligen fick vi en dag på sjön utan stormbyar! Tänk vad skönt det kan vara! Macka, kaffe, fiske utan att ramla omkull. Solen sken, jag stod i t-shirt. Vågorna höll sig på en rimlig nivå, och vi till och med vertikalfiskade utan att linorna stod vågrätt. Hjälmaren - eller "den bullrige" som sjön, efter lite språkhistorieforskning, heter - höll sig lugn och fin!

Men var är gösen? Visst, vi pillade, tjatade, upp hela tretton stycken, men oj vad många gånger vi släpade gummifiskarna längs bottenknölarna utan att lyckas. Alla knölar, hårdbottnar och stenskrammel fiskades igenom. Frågan kvarstår. - Var står gösen när hösten infinner sig?

Lite kul är det. Det vore alldeles för enkelt om gemene man kunde hiva fisk tills isen lägger sig. Ställen som tidigare gett göshugg, renderar helt plötsligt abborre! En farbror som lovat att inte fiska grönrandiga står helt plötsligt och gillar rycken... Kul för yngsta sonen John som älskar abborrfilé, men oj vilka dimmor som sveper in göshjärnan. Vad gör man?

Planen för nästa fiskafänge är klar...


Bilderna talar sitt eget språk - vi hade inte tråkigt...

2 kommentarer:

  1. Ja som du ser har man det lite svårt att släppa tankarna från fisket.
    Vi får lägga upp lite nya planer för nästa fiske så vi har något att längta efter.

    Ha det
    Miche

    SvaraRadera
  2. 30 gös i söndags plus ett härligt väder. synd att ni inte var ute.

    SvaraRadera