tisdag 23 mars 2010

Vobblerkurs för Mike

Tänkte ge Mike the Pike lite info om några nya vobbler som kommer dyka upp i den gemensamma lilla jerklådan till vårfisket. Läs på ordentligt, det blir prov, så du vet vad det är du får fisk på!! (Det har varit alldeles för slarvigt hittills.)




Överst: Kjelle Lundberg "Attitude Devil JR" i färgen "Bloody Roach". 17 cm, 120 gr. Ska fiskas grunt...

Nederst: "Gene's Wyde Glide JR" i färgen "Chartreuse Black Spot". 16 cm, 100 gr. Fiskar ned till 1,5 meter...



Kuriosa: "Wyde Glide" är en fet vobbler, 30 mm, nästan lika bred som hög. Jämför med Kjelles "Attitude Devil" som är 20 mm. En "Buster Jerk" är bara ca 15 mm bred.
Nästa jerk är "The Cub" från Wolfcreek Lures i färgen "Svartkarp". 13 cm lång, väger 65 gram. Svävande/sakta sjunkande.
Kuriosa: Cub betyder bl.a. vargvalp/-unge och är mycket riktigt lillebror till "The Wolf", 16.5 cm, 105 gram - en annan jerk från Anders Ulvforsen i Frösön.


Sista betet för idag är en "Pig" i färgen "Blue Gill". Sextummaren som det handlar om här, är 15 cm lång och väger in på 82 gram. Den ska vara "suspending", men sjunker sakta med våra krokstorlekar och titantafsar. De här har vi redan ett par av, så det ska inte vara några problem.
Kuriosa: Har köpts loss från "Odyssey Lures" av CWC, och lackas numera av Kjelle Lundberg. I början hade CWC ett litet problem med viktningen. Får du ett av dessa märks det genom att de sjunker som gråstenar med huvudet först! Alltså långt ifrån "suspending". Vi har en "Firetiger" som undertecknad har opererat och viktat om...
Som sagt, Mike, prov i helgen. Inga ursäkter godtas!

3 kommentarer:

  1. Hallå mannen för det första är det allt för långa och krångliga namn för att jag ska lära mej dom. För övrigt räcker det väl att du och Matrosen kan allt om beten vi använder. Kan det inte räcka med att jag fiskar eftersom jag är äldst ?

    SvaraRadera
  2. Det brukar väl vara "de äldste" som sitter inne med informationen och ungpaltarna som utbildas...

    SvaraRadera
  3. Ja visst brukar det vara så men i det här fallet är det lite annorlunda.

    SvaraRadera