fredag 19 mars 2010

En Magister men järnkoll.....


Den tidigare djupfrysta och insnöade gösambulansen börjar visa sin vackra köl, man kan inte annat ana än att Magistern är väldigt fiskesugen.
Förmodligen har han järnkoll på isläget på ån för det är en promenad till och från skolan varje dag och känner jag honom rätt så skulle han säkert vilja kolla sjövärdigheten på gösambulansen väldigt snart.
Jag ska väl villigt erkänna att jag själv inte är ett dugg bättre, för så fort någon del av ån passeras så går det genast lite långsammare för att se om isen möjligen är på väg att slukas av åns rinnande vatten.



Och det är klart när Magistern har dessa vackra skapelser liggandes hemma så har jag en viss förståelse.
Förmodligen kommer munvattnet rinna i mungiporna på de gäddor som kommer i närheten av dessa skönheter.


Själv är man kanske inte ett dugg bättre, för det är ganska ofta jag kollar vilken temeratur det är på dagarna och om det snart ska vända och bli plusgrader om nätterna.
Som synes så verkar det som det ska tära på isarna ett tag till, så vi får väl hoppas att det inte blir något bakslag i vädret. Utan att man snart kan komma ut på sjön och njuta lite av härligt jerkfiske och lite gott kaffe i goda vänners lag. 

Tänk om man kunde styra över vädret !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Ja, vad gör man? Varje liten förändring i yttervärlden matas in och tolkas positivt förstås! Ån blöt = isen släpper snart
    Takdropp = snart båtfiske
    Mössfritt = smörj rullen
    Plusgrader = Nu jäklar

    SvaraRadera