lördag 13 mars 2010

När ångesten tar överhand.....




Efter ett tidigt uppvaknande och den sedvanliga morgonkoppen kaffe, så insåg man att våren i alla fall börjar ta ett grepp om denna långa vinter. Skönt för nu är längtan efter lite gäddfiske olidlig. Vad ska man ta sej till, jag vill inget annat än fiska allt annat känns meningslöst. Hur många besök det blivit till olika städer för att man inte kommer ut på sjön vet jag inte jag har tappat räkningen. Hur kul är det för en gubbe och beträda butiker och shoppingoaser för kvinnor när det inte finns en fiskebutik så långt ögat kan nå !
Men idag blev det i alla fall en liten avstickare till en butik som kunde stilla det värsta suget efter fiske.
Efter en stunds skitsnack och ögande på vobblers så var det bara att ta hustrun till hjälp att välja ut ett par skönheter till att fylla eventuella tomma hål i den sprängfyllda beteslådan.
Ja nu handlar det inte längre om vad man ska ha utan nu handlas det bara för att man ska stilla fiskesuget, om dessa vobbler kommer göra succé vet jag inte men kreativa och duktiga konstnärer är det i alla fall som skapar dessa beten.


Succé eller fiasko med dessa beten, inte vet jag men de är i alla fall vackra att titta på !



Intressant och se hur dessa beten  beter sej i vattnet bara man kommer ut någon gång, har inte en susning om de fungerar bra eller dåligt.
Den som lever får se.....


Det är bara att inse att det snart slår över helt, vobblers som pryder växtligheterna i hemmet !
Hur länge ska hustrun stå ut, ja det är så här vardagen ser ut när man aldrig får fiska!!!!!!!



En litet hopp om livet tändes efter samtal med Magistern, tidningsbyte 116 sidor späckat med medecin för en fisketörstande Mike The Pike...
Nu är det bara att bege sig in i drömmarnas värld och forsätta att längta.

Jag ä inte bitter
Mike The Pike

3 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj! Nu ligger man i lä... Vad fint de satt i ditt Banzai-träd! Inte ett öga är torrt.
    Nu är gränsen överskriden - bara handgjorda tusenkronorsbeten hädanefter? Bannat om man sätter ett sådant i botten! Då törs man inte säga något...
    "Det värsta som kan hända efter man gått bort, är väl om frun skulle sälja ens fiskegrejor för det man sagt att de är värda..." (okänd fiskefilosof)

    SvaraRadera
  2. Ja ni gubbar, vad ska vi ta oss till ? kommer vi ens hinna med att blöta våra vobbler innan årets gäddfiske är över ? väntan är olidlig, det är snudd på att man får ta en sväng till gamla kanalen och ta ett par kasst, om den är öppen vill säga ! / taggad och förhoppningsfull matros

    SvaraRadera
  3. Ja vad ska man göra, det är väl bara att köpa mer godis !
    Det tröstar i alla fall för stunden.
    Vi får väl hyra Ekbacksbadet så man inte glömmer hur man gör när man fiskar gädda.
    Fortsätter vi handla prylar i samma takt så har vi åtminstone tryggat pensionen till våra kära fruar, så något gott för det väl med sej !

    SvaraRadera