lördag 31 juli 2010

Då har man räddat lite mer fiske !


Detta var vad jag shoppa under dagens flanering i Örebro !
Nu är det väl tur att man tycker det är roligt att både fiska och laga mat,  ett besök på ICA maxi tröttade ut mina familjemedlemmar då jag ska gå och vända och vrida på diverse ingredienser som ska inhandlas för att försöka lyckas med att skapa något nytt som smakar bra.
Så trots att jag väntat på dom i ett antal timmar så ska min shopping vara överstökad på fem minuter !
Är det rättvist ? 


Hemma låg dessa ljuvliga gösfileer och tinade för att sedan kryddas med diverse välsmakande kryddor :-)


Lite piller jobb att linda de kryddade fileerna med lufttorkad parmaskinka somfyllts med färska kryddor.


När en timme har gott i köket och en kall öl har slunkit ner så börjar resultatet av dagens matlagning visa sej.
Ja detta var resultatet som skapades idag, så nu gällde det att läsa av hustruns min om det smakade tillräckligt bra för att man åter ska lyckas komma ut på sjön :-)
Åh visst hon blev helnöjd med resultatet så morgondagens fiske är räddat.
Om nu någon skulle vilja prova på denna rätt så kommer receptet nedan.

Detta åtgår till 4 portioner :

3 st olika krukor färska örter, basilika, timjan, oregano
8 st skivor lufttorkad parmaskinka
4 st fileer av gös, a` 200 gram
Salt och peppar
Olivolja att steka i eller pensla

Fänkålsslaw:
2 stånd fänkål
1äpple syrligt
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl äkta majonäs
2 dl gräddfil
Salt och peppar

1 Gör först fänkålsslaw: Halvera fänkålen och skiva den fint, gärna med mandolin. Strimla äpplet.
Blanda samtliga ingredienser till salladen och låt den sen stå svalt.

2 Krydda fileerna efter egen smak. Hacka de färska örterna och klappa in på ena sidan av parmaskinkan. Linda sedan skinkan runt fileerna med örsidan inåt. Fixera gärna med spett eller tandpetare.

3 Grilla eller stek gösknytena till fisken är vit ( några minuter per sida)

4 Servera gösknytena på en bädd av sallad efter egen smak samt fänkålsslaw,  kan även rekommendera att koka lite färsk bandpasta av olika smak för hungriga magar :-)
Och som vanligt passa på och njut av ett vitt favoritvin eller en väl kyld öl, mmmm.

Efter en god middag planeras morgondagens fiske :-)
Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar