söndag 4 juli 2010

Då var ett helgfiske slut !


Tänk så fort en helg går när man har roligt, med en lördag och söndag på Hjälmaren i högsommarväder så finns det inte mycket att klaga på.
Kan man dessutom ha familjen med sej i detta väder så känns det som man slipper få dåligt samvete för alla timmar man lägger ner på fiske en helg som denna.


Tänk så skönt att vädergudarna kan fixa ett sånt här kanonväder en helg när man är ledig, och som bonus så längtar familjen ut på sjön så man får i princip hur mycket fisketid man vill. Mycket bättre kan det inte vara !
Med det lugna och fina vädret har dropshot fisket fått en ärlig chans.
Antalsmässigt kanske det inte är alls lika effektivt som hederligt jiggfiske, men när det varit lite trögt så har det varit medicinen att lugnt och fint lirka in tacklet mellan, över och runt lite stenar på botten.
Men det som är slående när man fiskar med denna metod är att man väldigt fort driver ur de hotspots som ger fisk, så fort en fisk drillas så är man någon eller några meter fel och det kanske är en del av sanningen varför det vanliga jiggfisket kan vara så dödligt effektivt beträffande antalet fångade fiskar.
Men helt klart så har dropshotfisket tydligen en tendens att reta gallfebern på gösen, idag praktiserade jag ett ett väldigt stillsamt fiske, många och långa pauser där jag försökte hålla jiggen blick still efter botten för sedan endast vicka lite lite grann med spötoppen för att locka gösen till hugg. Känslan när gösen gav sej på dessa stillastående jiggar är häftigt, det känns nästan som man får en stöt när gösen klipper jiggen med full kraft.
Nu återstår bara att planera nästa fiske, när var och hur det ska gå till !

Ha det bra där ute i sommar värmen !
Mike The Pike

1 kommentar: