måndag 26 juli 2010

Då var en vertikalfiskedag slut !


Då var en dag till ända, hela dagen anslogs till vertikalfiske eftersom det blev en ny rulle så det kändes som
det var välbehövligt och fiska in sej med den.
Förväntningarna var stora och så här långt får jag lov att säga att kändes suveränt att kunna manövrera rullen med en hand och fjärrkontrollen till motorn med den andra.
Dagen började givetvis med lite mer vind än vad väderprognosen visa, sjön var fylld med de underbara vita gässen så det var bara att gilla läget och nöta på.
Dagen började hoppfullt då det blev 4 st gösar ganska omgående, men så skulle inte dagen fortsätta visade det sej.
Jag fiskade av den första platsen från alla tänkbara håll, framför, bakom, på sidan om, och ovan på de stenar jag hittade utan att hitta några fler aggrisiva gösar.
Så det blev att byta plats vid lunch då vinden avtagit något och bytts mot dis och lite regn, nu hade vinden avtagit så pass att det precis gick att hålla båten med elmotorn, så det kändes som nu skulle det väl lossna och några gösar skulle få syna dagens disiga himmel.
Men det går inte alltid som man vill och så blev det nu, inte en känning under en bra stunds fiske på denna plats som har gett hyfsat med fisk vid ett par tillfällen tidigare.
Så nu böörjade det kännas som dagen skulle sluta på detta snopna sätt, det blev att fatta ett snabbt beslut att inte ge sej utan prova en ny plats igen.
Och tur var väl det, jag började fiska med ett par hyfsat stora vertikaljiggar men bommade fisk flera gånger då de endast villle ha sista biten av jiggen, men efter byte av storlek på jigg så började jag känna igen Hjälmaren från de gånger det varit ett intesivt jagande efter jiggar man presenterat för dessa skönheter.
Storleksmässigt så var det inte mycket att skryta över, det blev 5 fiskar över 45 cm, men ingen tungviktare så det är väl bara att jaga vidare ! 


Det gäller att passa på tiden går fort, och snart är det dags för sådana här farkoster att beträda Hjälmarens vidder
Ett ensam fiske med nya prylar som får godkänt med tanke på hur pass besvärligt det är att vertikalfiska då vinden piskar på.
I morgon blir det nya äventyr om vädret tillåter :-)

Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Ja du, kompis... Du vet nog var jag varit om inte verkligheten sett ut som den gör. Men, men, jag gnetar på men snickerier nu så får vi ta ett antal heldagar senare. Skönt att se att nya materialet och sneankringsvertikalen fungerar! Får väl hoppas på lugnare sjöar framöver - kör hårt!!

    SvaraRadera