onsdag 28 juli 2010

Ytterligare en dag med sol vilket jag kanske inte behövde !


Med en koll i backspegeln så fanns det lite funderingar på hur fisket skulle skötas i dag, gårdagen gick hyfsat så det fanns lite förhoppningar om att det kanske skulle kunna fortsätta i dag.


Nu är det illa det är inte bara blommning på Hjälmaren utan vi har lyckats gjort ett avtryck på sjön !



De senaste dagarnas fiske börjar slita på gubben med sönderbränd näsa var det bara att plåstra om den i dagens solsken och dra ner kepsen lite extra.



Även fingrarna börjar fara lite illa, det blir ganska ömma och svullna fingrar efter diverse små skärsår och stick.


Och hur gick dagens fiske då ?
Med lite nya tankar kring vertikalfisket idag så var det bara att bege sej iväg ut på sjön för att se om det möjligtvis skulle gå att lura upp någon gös i lite bättre format.
Det känns lite lurigt att vertikalfiska när vågorna hela tiden sätter båten i gungning, antingen upp och ner eller från sida till sida .
Tanken idag var att presentera jiggen så försiktigt som möjligt trots lite blåst och i med det vågor som sätter ens tålamod på prov.
Ett par fina gösar fick se dagens solsken och en hel del hyfsade, vad det berodde på att det var bättre storlek på gösen idag vet jag inte.
Men ett seriöst försök att fiska betydligt försiktigare gjordes, om det var det som gjorde skillnad vet jag ej men det tåls att prova igen.
Tyvärr så vägdes inte de stösta gösarna i dag, men uppskattningsvis så vägde de ca: 3 kg så det gungade till ganska skönt i den klena vertikal utrustningen.
Nu ärdet bara att ladda batterierna och hoppas att det inte blir alldeles olidligt på sjön i morgon :-)

Efter sol kommer regn :-(
Mike The Pike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar