tisdag 27 juli 2010

Mästarmöte i vertikalfiske eller ?


Idag var det dagen då vertikalfisket skulle ställas på sin spets.....
Med en avsatt Mike The Pike vid rodret, som ersattes med nästa generations vertikalfiskare så ska jag i ärlighetens namn säga att jag kände mej lugn och trygg.
Med en redan så rutinerad team kompis så kunde man känna sej lugn när det gällde tävlingen mot ett gammalt båtmetepar som oftast är placerade långt ner i resultatlistorna som publiceras i den lokala blaskan :-)
Dagens resa började alltså väldigt skönt då man var ersatt vid rodret och därmed slapp pressen att välja de heta platserna för dagen.
Så idag fick det räcka med att släppa markörer när kapten hade placerat oss över en hotspot.



Nu är frågan om det är så här det ser ut på Tisdagarnas båtmete på Tjurlången, i så fall kan man förstå att det är svårt att väga in mycket mer än en tom påse :-)
Så med Noah som team kompis för dagen så kändes det som utgången skulle vara given !


1:a hotspoten, och direkt kom en markering som fick det gamla båtmeteparet att sucka ska denna dag bli som alla andra Tisdagar ?
Ja man kunde se oron växa och betesvalen började diskuteras, vi kan väl inte hamna längst ner idag med !
Nu var det väl så att vi hann ställa skåpet på plats redan vid första hotspoten så med lite förlängda fikapauser så fick vi det rutinerade båtmeteparet att stå ut denna dag.
Med ett molntäcke och blåst som försvann och ersattes av strålande sol fram på förmiddagen så kändes denna resa väldigt kontrollerad och avslappnad ihop med Noah.
Hur gick då fisket denna dag ?
Jag tror det var det bästa gösfisket hittills denna sommar, man börjar känna igen sej av fyra avfiskade platser denna dag så gav alla platserna hyfsat med fisk, men storleksmässigt kunde man önska att några hade gått ut gymnasiet, för en hel del gös går nog fortfarande i grundskolan.
Sist men inte minst får jag tacka för en underhållande och trevlig dag tillsammans med detta rutinerade båtmete lag som stog ut hela dagen trots att vi segerade :-)
Och sist men inte minst ett jätte tack till min team kompis Noah för dagen, vad ska man säga ?
Jo, forsätter du med vertikalfiske kommer du snart "ÄGA" Hjälmaren :-)

Tack för en trevlig dag på sjön :-)
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Man får börja med att tacka för en helt underbar dag även om man hamna en bit ner på listan. Men kul var det och så här mycket Gös har jag aldrig fått. Nu är den filead och klar så man får hoppas på att middagen kommer att smaka lika bra. En vecka kvar till båtmete, Då ska det bli bättre placering än i dag. Men knappast högre vikt. " OJ VAD KAFFET SMAKA BRA" asg. Lycka till med det fortsatta gösfiske och låtbli grundskolan och inrikta er på ålderdomshemmet. Det är där de gamla jättarn står.
    Magnus Adamsson.

    SvaraRadera
  2. Instämmer Magnus !!! Men det var en mycket lärorik dag på sjön ! Och jag tror jag blev "bäst" i klassen på nybörjar skalan eller.......
    Han med räk kryssningen gjorde jag med. Nu ska kaffepannan på tills nästa mete . Och Noah då !!
    Ja han lär väll dräpa mej om vi inte skaffar en bättre båt...
    Tack för en helt underbar dag gubbar !!!!
    // Thomas Björndahl

    SvaraRadera