söndag 11 oktober 2009

Ett stillande av hungern efter fiske !

Och som avslutning på en god Söndagsmiddag är det väl inte helt fel att få lägga sej på sängen en stund. Fördjupa sej ytterligare i gösfisket magi med senaste numret av Fiske Journalen som givetvis inhandlades i smyg i den lokala affären samtidigt med ingredienserna till dagens Söndagsmiddag.
Livet är allt bra skönt ibland :-)

Ha det så bra alla fiskefantaster
Miche

Detta är allstret för dagen som mottogs med mycket god aptit av hustrun. Så man har kanske räddat ytterligare något besök på Hjälmarens vidder, för att söka efter en liten glimrade middagsgös:-)


Jag tänkte jag skulle dela med mej av detta enkla recept, utifall det är någon mer gös entusiast som behöver samla på sej lite pluspoäng för kommande fisketurer.





Detta är ingredienserna till 4 st portioner:





4 st färska gösfiléer


3 dl Majonäs


1 msk Dijone senap osötad


1 knippe Persilja eller en kruka


Salt och peppar


Citronpeppar


Fiskkrydda


1 msk Matolja





Tillbehör:





0,8 kg Sötpotatis


200 gr Grön sparris (färsk)


1 st citron


1 pkt Sockerärtor





Tillagning:





1. Sätt ugnen på 225 grader.


2. Finhacka persiljan.


3. Om sötpotatisen är stor delas den i två delar och penslas med matolja på snittytan.


Om potatisen är mindre picka hål med en gaffel.


Sätt in potatisen på en ugnsplåt i ca: 50 minuter (känn efter med provsticka på slutet)


4. Smörj en ugnsplåt med smör och lägg gösfiléerna på ugnsplåten.


Salta, peppra båda sidor, krydda med citronpeppar och fiskkrydda endast på ovansidan.


5. Blanda Dijone senap med majonäsen.


Bred på ett tjockt lager på gösfiléerna.


Lägg på rikligt med den finhackade persiljan på filéerna och tryck ner den lätt i majonäsen.


6. När potatisen är klar, sätt grillen på 250 grader, grilla filéerna i den övre delen av ugnen i


ca: 3 minuter.


7. Under tiden koka sparrisen och sockerärtorna i varsin kastrull i max 2 minuter (al dente).


8. Lägg upp den färdiga filén och sötpotatisen på en tallrik, placera sockerärtor, och sparris på


sidan. Garnera potatisen med en klick majonäs och en persiljekvist.


Ett gott vitt vin eller en kall öl till detta sitter inte helt fel :-)





Kommentar:


En mycket snabb, enkel och god huvudrätt. Det är sötpotatisen som tar tid så välj helst


4 st portionspotatisar eller 2 st stora som halveras för snabbare tillagning.








Det är lika kul varje gång man ställs för utmaningen att försöka överraska hustrun med lite ny komponerad tillagning av Hjälmarens fina gösar.


Idag bestod utmaningen i att tillaga ugnsbakad majonäsgös med sötpotatis, vilket var spännande.


För att skapa många tillfällen att få vara på sjön och njuta av det härliga sjö livet, så brukar jag bjuda till lite extra med Söndagsmiddagen åt familjen.

Så efter en skön sovmorgon och lite funderande så bar det iväg till den lokala matbutiken, för att inhandla de nödvändigaste ingredienserna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar