
Livet är allt bra skönt ibland :-)
Ha det så bra alla fiskefantaster
Miche

Jag tänkte jag skulle dela med mej av detta enkla recept, utifall det är någon mer gös entusiast som behöver samla på sej lite pluspoäng för kommande fisketurer.
Detta är ingredienserna till 4 st portioner:
4 st färska gösfiléer
3 dl Majonäs
1 msk Dijone senap osötad
1 knippe Persilja eller en kruka
Salt och peppar
Citronpeppar
Fiskkrydda
1 msk Matolja
Tillbehör:
0,8 kg Sötpotatis
200 gr Grön sparris (färsk)
1 st citron
1 pkt Sockerärtor
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finhacka persiljan.
3. Om sötpotatisen är stor delas den i två delar och penslas med matolja på snittytan.
Om potatisen är mindre picka hål med en gaffel.
Sätt in potatisen på en ugnsplåt i ca: 50 minuter (känn efter med provsticka på slutet)
4. Smörj en ugnsplåt med smör och lägg gösfiléerna på ugnsplåten.
Salta, peppra båda sidor, krydda med citronpeppar och fiskkrydda endast på ovansidan.
5. Blanda Dijone senap med majonäsen.
Bred på ett tjockt lager på gösfiléerna.
Lägg på rikligt med den finhackade persiljan på filéerna och tryck ner den lätt i majonäsen.
6. När potatisen är klar, sätt grillen på 250 grader, grilla filéerna i den övre delen av ugnen i
ca: 3 minuter.
7. Under tiden koka sparrisen och sockerärtorna i varsin kastrull i max 2 minuter (al dente).
8. Lägg upp den färdiga filén och sötpotatisen på en tallrik, placera sockerärtor, och sparris på
sidan. Garnera potatisen med en klick majonäs och en persiljekvist.
Ett gott vitt vin eller en kall öl till detta sitter inte helt fel :-)
Kommentar:
En mycket snabb, enkel och god huvudrätt. Det är sötpotatisen som tar tid så välj helst
4 st portionspotatisar eller 2 st stora som halveras för snabbare tillagning.

Idag bestod utmaningen i att tillaga ugnsbakad majonäsgös med sötpotatis, vilket var spännande.

Så efter en skön sovmorgon och lite funderande så bar det iväg till den lokala matbutiken, för att inhandla de nödvändigaste ingredienserna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar