söndag 25 oktober 2009

Höstjerk



Det blev en helt OK dag i sköna vikar. Alla fick till slut fisk, mackorna var goda, kaffet likaså. Mannen på bilden ser ut att må bra, och det gör han säkert, med tanke på dagens toppvikt 7.5 kg!

Det var så här det såg ut mest hela dagen. Mike the Pike dominerade, både mängd- och viktmässigt. När han är på G i gäddfiske, får man inrikta sig på att styra båten.

Dagens höjdpunkt var Freds ythugg, en fet madam som hade tidigare lunch stickande upp ur halsen. En halvkilos lake! De är riktigt glupska, de grönslemmiga. Hungrig kan hon absolut inte varit.Den här lilla draglådan fick jag pyssla med mest hela dagen. Allt provades. Medan de andra två drillade fisk, undrade jag hur de bar sig åt - inget funkade! Till slut gick proppen ur och t.o.m. jag fick ryck i spöet... Skönt att slippa bli kallad FF.

När ska vi fiska? Magistern

1 kommentar:

  1. Ja du Jarmo, det är bra konstigt hur det kan vara, vi fiskar på samma plats med samma förutsättningar ibland med likadana beten och ändå kan det vara som förgjort.
    Vi kanske får tänka om, kapten får under den kalla årstiden stå för fotografering och tillagning av fältmässig varmrätt. För att avslutningsvis sitta med en kopp varmt och gott kaffe och njuta av friheten att få vara ett med naturen i ett trevligt sållskap :-)

    Fan man är redan fiskesugen !
    Mike the pike

    SvaraRadera