söndag 26 september 2010

Anpassning av fisket efter metrologerna !


Som sagt med ICA kassar under ögonen så var det bara att följa med ut denna mörka morgon (igår)
Med en kisande Magister som var riktigt taggad och påläst angående vädret så var det tidigt gösfiske som gällde om vi skulle klara oss från de värsta påhälsningarna av herr nordanvind.


Med alla mina favoritjiggar kvarglömda hemma blev det att satsa helhjärtat på bass jiggar som så lägligt damp ner i Magisterns brevlåda strax innan helgen.
Det kändes spännande att komma ut tidigt på morgonen och prova en helt ny modell av jiggar, morgonfisket är väl det fiske jag tyckt det varit svårast att komma till tals med denna sommar så det kändes som en riktig utmaning att lyckas denna morgon.


Men till tals får man väl säga att vi kom, för stundtals så verkade det som dessa gummin smakade alldeles förträffligt då man förlorade en rompa här och en där.


Dagens godaste var i alla fall Magisterns val, en daggmask liknande jigg som helt klart väckte de morgontrötta gösarnas aptit.
Så visst kan det vara värt att stiga upp ur sängen lite tidigare då dagen kan börja som denna dag började.


Det är fantastiskt vad väl en väderprognos kan stämma !
Med indikation på att vinden skulle tillta vid 10- taget så var det rena tävlingsfisket som gällde för gösfisket.
Visst stämde prognosen, först en liten krusning på ytan vid 10-taget för att fem minuter senare förändra denna lugna sjö till något som liknade en sjö fyllde med gäss som skulle vila före sin flytt söderut.
Nå väl nu var det inte flyttfåglar utan som så många gånger förr, en fösmak på hur fort Hjälmaren kan blåsa upp när man bedriver fiske på denna sjö under hösten.
Eftersom vi förberett oss på att vädret skulle förändras så hade båten även fyllts med jerk utrustning för att kunna fortsätta dagens fiske på Magisterns favoritplatser som absolut är vikar med lä och obefintlig vind.
Även detta fiske är ett intressant inslag i denna hobby, grova spön och rullar tacklat med diverse plastbitar i alla dess former, storlekar, färger.
Nu skördade väl inte detta fiske någon framgång denna dag men Magistern lyckades i alla fall lura en liten rompa till hugg så även där blev man undervisad i hur man ska göra !



Ett exempel till på val av jigg som smakade under dagen, intressant är väl att notera att vi gått från diverse ljusa och skrika färger i olika storlekar tidigare år till mörka och allt längre skapelser detta år.
Är det så att gösen är som vackra mode medvetna kvinnor ?
Man måste ha det allra senaste för att vara med i matchen ?
Tack Magistern för en skön dag på sjön trots mulen himmel och nordanvind, du noterade väl att jag sparde halsduken till kommande bataljer men däremot så sov jag 16 timmar efter detta äventyr :-)
( därav det sena inlägget :-)

En utvilad Mike som vill ut på sjön igen !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Det är för väl att det sitter två lika tokiga fiskargubbar i båten. Fan tro't om man fick med sig vem som helst i våra tider och väder!? Som sagt, kul att direktimporterna funkar. Undrar vad det blir nästa gång?
    Jag är helt övertygad om att du är precis lika fiskesugen som jag...igen! För nästa gång - då jä..ar.

    När ska vi fiska?

    SvaraRadera