söndag 19 september 2010

Vad händer när hösten smyger sej på ?


Vad är det som händer när hösten gör sitt intåg i vårt underbara fiske ?
Jo, genast när vattentemperaturen börjar sjunka förändras gösfisket, platser som annars ger fisk upplevs bli helt tomma !
Vad är det som styr gösens huggvilja ?
Finns dom på samma plats men ignorerar våra jiggar ?
Ställs ämnesomsättningen om vid en viss temperatur ?
Är det andra platser som gäller när hösten gör sitt intrång ? 
Magistern ! det är den här lektionen jag vill att du tar med mej på :-)




Denna morgon var inte förväntningarna så högt ställda, men lite fiske efter att Magistern legat nerbäddad i förkylning och feber kunde väl bara stärka inför kommande arbetsvecka.
Med erfarenheter av tidigare höstars tröga gösfiske hade även ett par jerksön fått följa med denna dag :-)
Vi började dagen med lite jerkfiske på en grynna som oftast håller lite gädda, så även idag snart nog fick dagens första gädda syna morgonens mörka himmel och vi utbrast i ett leende, det är ett roligt fiske detta med :-)
Efter några timmars gäddfiske hade det landats några gäddor men ej av någon imponerande storlek så det blev att övergå till jiggfiske efter gös.
Även detta fiska var trögt för dagen, men någon gös landades här och där utan någon häftigare intensitet, så nu är det bara att gnugga geniknölarna till nästa tillfälle för vi ska väl inte övergå helt till gäddfiske än på ett tag ?
Gott kaffe, goda smörgåsar och ett trevligt sällskap gör att det inte är antalet fångade fiskar som avgör hur man upplever hur en fisketur har varit !
Visst är det väl dessa dagar som driver vårt fiske framåt ?

Jag vill fiska !
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Som alltid är man vederkvickt efter att ha hängt ut själen på vädring. En stund på Hjälmaren är underbart. Det jag tar med från söndagens fänge är doften av framtida höstjerkeri och naturligtvis gåtan G, som i Gös. Jag tror nog blå båten guppar runt på de mest osannolika platser nästa gång!

    När ska vi fiska?

    SvaraRadera