söndag 5 september 2010

Ung och het - kylig och äldre?


Oj vad rart det var vid båtisättning. Den lilla morgonbrisen från väst märktes inte i Ekebergsviken. Visst var vi för sena för soluppgången, klockan var strax efter sex, men den utsikten tröttnar man inte på. Vi var på G!

En het matros med bottennapp, vad händer då? Naturligtvis river man i med ungdomlig hetta så kolfibrer ryker och sprätter i hela båten. Helt plötsligt har ett tvådelat jiggspö tre delar! Fredda ser inte ledsen ut för det. Ur sin guldkista plockar han fram en sudd med sedlar och köper nytt - här vilar inga ledsamheter, vilket också syns på de glädjefulla anletsdragen!


Allt eftersom minuterna tickade fram steg tempen, vilket var tur eftersom det tröga fisket inte värmde. Visst hälsade gösarna på i vår övervattensvärld med jämna mellanrum, men någon riktig fart var det inte. Så småningom plockade undertecknad av sig både jacka och tröja- det var riktigt gött.


Om båtens yngling var het (till sinnet), så hade vi en ålderkille i båten som krävde både ett och två lager för att hålla kroppsvärmen. Dagens kylige kapten chansar inte med för lite i klädväg! Måste erkänna att det kan ha sett lite udda ut med en fiskargubbe i solglasögon och t-shirt medan den andra lockade gös i flytoverall!?


Det är tur att vi har ett par gömda ess i våra rockärmar som kan trollas fram i slutet på tröga fiskafängen. Dagens final levererade bäst, som så många gånger - inget bonanza - men ändå. Två som vertikalfiskade och en som kastade, och kastvarianten betalade bäst. Det skulle tydligen simma lite fortare. Dagens jigg syns ovan, den smakade tydligen mumma bland de (få?) som vågade testa.

När ska vi fiska?

2 kommentarer:

  1. Ja tänk vilken skillnad på klädsel, det blir bekymmersamt för mej i höst. Med endast halsduken och vintermössan kvar att förstärka klädseln med så får jag väl börja fundera på om det är dags att avsluta denna termins fiske !!!
    Beträffande Matrosen verkar det inte vila några ledsamheter, han åker väl förbi OK-Q8 och inhandlar något nytt fint kvlitetsspö till kommande bataljer :-)
    Kul att se att det kan skilja så mycket på fisket beroende på vilken metod som används, vi fiskade trots allt med likadana jiggar och på samma plats så visst kan de guldglimrande skönheterna vara väldigt finkänsliga.
    Det blir intressant och se hur fisket blir då temperaturen sjunker ytterliggare, då får vi se om fisket dör ut helt eller om vi lyckas lura upp några skönheter med någon metod :-)

    Med halsduk på så pallar jag ett fiske till !
    Mike The Pike

    SvaraRadera
  2. Magistern jag fick just se vad jag kan ersätta kyligt fiske med !
    IIIIIIIIDDDOLLLLLLLLLLL !!!!!!!!
    Underbart :-)

    SvaraRadera