fredag 24 september 2010

Bassfiske?


Med tanke på att tidigare inspiration från bassfisket "over there" fungerat bra på våra nordliga gösar, ska det testas mask a la carte!! Årets favoriter har varit långsmala i formen, så varför inte? Tomtens alltför tidiga paket glöder och längtar ut på hjälmardjup.



Här har vi "Trickworm" i färger som jag vet kamraten gillar.


"Forktail" liknar på ett udda sätt våra Mann's Jerkbait. Mörka färger - han som ligger i överläge är rödaktig, vilket inte syns så bra.


Den svart/gula har Michael lurat mången trög firre på dropshot med. Han blir glad för påfyllning eftersom gösen biter svansarna av dem. "G-tail" var namnet!


"Junebug" heter färgen. Svart med mörkblått glitter. Jag har väl egentligen inget vetenskapligt bevis för dess förträfflighet, men tron kan flytta berg. Jag minns ett eldorado med egenfärgad, som hade lite blåglitter i sig. Och visst har våra jiggfärger blivit mörkare i år...

Vindkraftväder i helgen, så jag vet inte hur mycket gösfiske det blir. Kanske lite jerk, kanske.

När ska vi fiska?




4 kommentarer:

  1. Helt fantastiskt !
    Jag kan knappt berga mej tills man får ge sej ut i det blå skeppet och lirka lite med alla nya delikatesser.
    För optimistisk som man är så är väl detta medicinen som gör att gösen inte han hejda sej från att fortsätta på den inslagna vägen och käka våra välsmakande gummin :-)
    Visst är väl hjälmargösen mogen för lite nymodigheter, så bass metoden är säkert en riktig höjdare.
    Med tanke på vilka beten vi doppade den allra första gången då vårat trevande gösfiske började på Hjälmaren, så får man väl tro att gösen läser diverse fiskelitteratur för att hålla sej ajuor med vad man ska smaka på för att hålla sej top of the line.
    Med andra ord detta måste vara helt rätt !!!

    En evig optimist :-)
    Mike The Pike

    SvaraRadera
  2. Ja, du! YR påstår helt plötsligt svaga vindar i morgon bitti - inget regn!? Ska vi göra ett lappkast och testa böljan i morgon? V 70:n är fri... Undrar om det räcker med Mike the Pike på huven när vi ska upp med trailern?

    SvaraRadera
  3. Klart vi ska fiska, spelar inte så stor roll om vi inte får upp båten för då har vi en bra ursäkt att fiska mer !
    Jag blir alldeles YR när jag tänker på att man äntligen ska få fiska igen.
    Vad kan gå snett ? En båt fylld med jerk och jigg grejer, då måste det väl ändå bli något som stretar i andra änden :-)

    Tidigt fiske är livet !

    SvaraRadera
  4. I morgon skådar vi en rund ost i himlen när vi plockar i ordning båten. Bananer i båten, svarta katter över vägen, gå under stegar, storm, drivis, snö, hagel, mitt i natten eller fullmåne - yttre omständigheter hör inte hit - vi fiskar när tillfälle bjuds!?

    Behöver man sova?

    SvaraRadera