lördag 4 september 2010

Hot hot hot och gott.....


Det blev en thai inspererad lördagsmiddag åt hustrun denna kväll, lite lagom het fisk smakade härligt ihop med fänkålspotatisen som spetsats med saffran.
Med mättad mage är det bara att packa och förbereda för uppstigning i morgon bitti, förmodligen kommer det stå två fiskesugna herrar utanför och vänta på att få ge sej iväg för att genomföra ett riktigt maratonfiske.
Med en lovande prognos för morgondagens väder känns det som det skulle bli lite tid för riktigt vertikalnötande :-)

Mätt och belåten !
Mike The Pike


Thaiglaserad gös med fänkålsdoftande potatis

Festmåltid

Antal portioner: 4

Tillagningstid: C:a 30 min

Gör så här:


Sätt ugnen på 200 ºC. Skär gösen i portionsbitar och lägg i ugnsfast form. Blanda sweet chili-sås med limeskal och saft och pensla på fisken. Salta och peppra. Stek fisken i övre delen av ugnen till 60 º innertemperatur, c:a 10 minuter.


Fänkålspotatis: Skala och skiva potatisen. Skär fänkålen i tunna skivor men undvik den klumpiga rotstocken. Koka potatisen mjuk i grönsaksbuljong. Fräs fänkålen i olja med saffran eller gurkmeja. Droppa över citronsaften. Lägg ner potatisen och salladslöken skuren i bitar. Häll eventuellt i lite av potatisvattnet om det är torrt i pannan. Smaka av med salt och peppar.


Servera med cocktailtomater.



Ingredienser


Gösfilé 600 g
Sweet chili-sås 1,5 msk

Lime, saft och skal av 1 st

Salt 1 tsk

Vitpeppar ½ krm


Fänkålspotatis


Potatis

Salladslök

Fänkål

Saffran

Olivolja

Citronsaft

Salt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar