lördag 4 september 2010
Hot hot hot och gott.....
Det blev en thai inspererad lördagsmiddag åt hustrun denna kväll, lite lagom het fisk smakade härligt ihop med fänkålspotatisen som spetsats med saffran.
Med mättad mage är det bara att packa och förbereda för uppstigning i morgon bitti, förmodligen kommer det stå två fiskesugna herrar utanför och vänta på att få ge sej iväg för att genomföra ett riktigt maratonfiske.
Med en lovande prognos för morgondagens väder känns det som det skulle bli lite tid för riktigt vertikalnötande :-)
Mätt och belåten !
Mike The Pike
Thaiglaserad gös med fänkålsdoftande potatis
Festmåltid
Antal portioner: 4
Tillagningstid: C:a 30 min
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 ºC. Skär gösen i portionsbitar och lägg i ugnsfast form. Blanda sweet chili-sås med limeskal och saft och pensla på fisken. Salta och peppra. Stek fisken i övre delen av ugnen till 60 º innertemperatur, c:a 10 minuter.
Fänkålspotatis: Skala och skiva potatisen. Skär fänkålen i tunna skivor men undvik den klumpiga rotstocken. Koka potatisen mjuk i grönsaksbuljong. Fräs fänkålen i olja med saffran eller gurkmeja. Droppa över citronsaften. Lägg ner potatisen och salladslöken skuren i bitar. Häll eventuellt i lite av potatisvattnet om det är torrt i pannan. Smaka av med salt och peppar.
Servera med cocktailtomater.
Ingredienser
Gösfilé 600 g
Sweet chili-sås 1,5 msk
Lime, saft och skal av 1 st
Salt 1 tsk
Vitpeppar ½ krm
Fänkålspotatis
Potatis
Salladslök
Fänkål
Saffran
Olivolja
Citronsaft
Salt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar