söndag 23 maj 2010

20,5 fisketimmar senare !


Ja så blev denna helgs fiske, 20,5 intensiva timmar på Arbogaån det var nu den skulle tas den där riktigt stora fina gösen....
Gårdagens fiske inleddes i ett väldigt grumligt vatten som kanske inte ger de bästa förutsättningarna för gösen att se våra och alla andras små gummibeten som kommer studsandes efter å botten.
Men envisa och fiskesugna som vi var så gnodde vi på från 03,00 och 11,5 timmar framåt i strålande sol.
Med utfyllnad av natur upplevelser så får väl dagen duga men beträffande fisket så duger det inte....
2 st abborrar och 3st smågösar och en lite grannare gös ca: 2 kg och 70 cm lång. Dessutom saknades närvaron av de ljuvliga distinkta huggen som gösen utdelar när den visar sig från sin allra finaste sida.
Men när väl fiskesuget har satt in så är det svårt att släppa tanken på detta roliga fiske, så när man väl kommit hem duschat, ätit och varit social i en timme så väcktes tanken att det kanske skulle vara ett bättre morgonfiske i morgon (läs idag.)
Så med vädjande blick och bedjande röst frågar man den älskade hustrun om det är okej om man fiskar några timmar i morgon bitti, det blir inte så lång stund försäkrar jag...
Det skulle ju vara så kul och prova om gösen är bättre i stöten.
Visst fick man fiska, fint tänker man nu är det en ny chans nya förutsättningar så nu ska dom tas eller ?
Dagens avfärd skrevs till 04,45 och det var nu man skulle få se om fisket skulle ha ändrat sej över natten, hade vattnet klarnat, skulle taktiken ändras, ja många funderingar finns där när det väl är dags.
Även denna dag fick gå i vertikalfiskets tecken, fisket påbörjades idag lite längre upp i ån, vilket skulle visa sej var helt rätt. Med strandnära fiske så lirkades det upp 3 små gösar ganska snart och tanken väcktes att denna morgon kommer nog att bli bra, men snart nog avtog huggvilligheten hos dessa krabater och regnet och blåsten tog överhand.
Vi lyckades lirka upp 2 st gäddsnipor och 2 st små gösar till mellan regn och åskskurarna denna dag.
Alltså 5 st smågösar och 2 st gäddsnipor det var vad vi lyckades med denna morgontur som "bara" varade i 9 timmar !!!
Är det ringrostighet eller är gubbarna trögstartade gösfiskare i år ?

Allt kan bara bli bättre så det är väl bara ut och nöta på igen !

Mike The Pike


4 kommentarer:

  1. Ja du, Mike! Vad säger man? Här hoppar i alla fall inga halta löss, på´t igen bara! Utan bete i sjön får man inga fiskar, det är ett som är säkert.

    Man tycker dock att våra beten simmade ett tag i vattnet i helgen. Men, men...

    SvaraRadera
  2. Känns som det är dags och låta dom simma igen !
    Tycker mej ha slickat såren efter helgens bedrövelser, så nu måste vi hitta på något.
    Vad ska vi hitta på nästa gång ?

    SvaraRadera
  3. Vänta tills ån blir klar igen, det är ingen idé att fiska i lervälling. Fisket brukar vara som bäst när det blir klart efter grummel. Efter dagens regn så lär det ta minst tre dagar utan regn för att det ska bli fiskbart igen.
    / Pe 3

    SvaraRadera
  4. Kul att du håller lite koll på oss gubbar, jag kikar in titt som tätt på din blogg också.
    Du har helt rätt, det är i stort sett meningslöst att jaga gös i ån efter kraftiga regn då vattnet blir grumligt.
    Under Söndagens fiske var det betydligt bättre kvalitè på vattnet så vi förväntade oss ett betydligt bättre fiske, men lite av tjusningen med fisket är väl att det inte alltid är förutsägbart hur det ska gå.
    Det är väl dessa fisketurer som driver en att prova nya ideer och nya platser :-)
    Tyvärr ser det ut att bli en hel del regn de närmaste dagarna så vi får väl se vad Magistern och jag förlägger nästa fisketur.
    Hoppas du fått ordning på din nya fina båt, det är väl ofta så att det att det ska justeras lite innan allt blir tipp topp.

    Ha det så bra !

    SvaraRadera